El Govern distingeix amb la Creu de Sant Jordi tres empordanesos i una entitat

0
438

El Govern tambĂ© ha acordat concedir la Creu de Sant Jordi en carĂ cter pĂČstum a l’exministra socialista Carme ChacĂłn


El Govern de Catalunya ha decidit concedir la Creu de Sant Jordi a un total de 29 personalitats i 23 entitats. De les quals hi ha fins a tres noms de personalitats altempordaneses i una entitat de la capital. Un dels guardonats d’enguany Ă©s Ramon BoixadĂłs i MalĂ©.

RAMON BOIXADÓS. El Govern ha decidit destacar la seva trajectĂČria empresarial, ja que ha ocupat cĂ rrecs de primera fila. BoixadĂłs Ă©s conegut per la seva notable activitat en matĂšria cultural, a travĂ©s de la presidĂšncia de la FundaciĂł Gala- Salvador DalĂ­

ANNA HOSPITAL. Per les seves importants realitzacions en la medicina forense i, particularment en el camp de l’odontologia forense. I per la seva tasca a l’hora d’identificar vĂ­ctimes en missions especials de grans catĂ strofes. La metgessa tĂ© una de les seves consultes a Figueres.

LLUÍS ROURA. Creu de Sant Jordi per l’artista plĂ stic i pel conjunt de la seva obra en la qual, com a pintor, escultor i il·lustrador de llibres, ha sabut captar la bellesa de la natura i del paisatge de les comarques gironines i especialment de l’EmpordĂ  des de 1970.
Aquestes sĂłn les distincions de les personalitats. Pel que fa a les entitats guardonades, de 23 que n’hi ha en total, una d’elles Ă©s de Figueres. Es tracta de l’Il·lustre Col·legi d’Advocats de Figueres.

COL·LEGI D’ADVOCATS DE FIGUERES. Va ser fundat l’any 1841 i Ă©s el segon col·legi d’advocats mĂ©s antic de Catalunya. La histĂČria d’aquest col·legi va estretament vinculada a la histĂČria de Figueres. Des de la seva creaciĂł, l’instituciĂł ha estat present en els esdeveniments mĂ©s importants que han succeĂŻt a la ciutat, cosa que acredita d’aquesta manera la voluntat de compaginar la representaciĂł i defensa dels interessos dels seus associats amb la permanent inquietud per la vida local.

La Creu de Sant Jordi Ă©s un dels mĂ xims reconeixements que pot rebre una persona per part de la Generalitat de Catalunya. La distinciĂł es va crear el 1981 amb la finalitat de distingir les persones naturals o jurĂ­diques que, pels seus mĂšrits, hagin prestat serveis destacats a Catalunya. Qualsevol ciutadĂ , grup de ciutadans o entitat pot demanar que s’atorgui aquest guardĂł a alguna persona, ja sigui fĂ­sica o jurĂ­dica. A banda de les personalitats de la nostra comarca, enguany el Govern de la Generalitat tambĂ© distingirĂ  la tasca de l’empresari VĂ­ctor GrĂ­fols, l’actor i director Josep Maria Pou, l’esportista Gemma Mengual, el periodista Josep CunĂ­, l’actriu i model Teresa Gimpera, l’empresari Miquel Valls, el polĂ­tic Joaquim Molins, el metge Jaume PadrĂłs, l’historiador Borja de Riquer, la FundaciĂł Privada Espai Guinovart, el Festival Internacional de Cinema FantĂ stic de Sitges o la Llibreria Serret de Vall-de-roures, una referĂšncia al Matarranya.

Leave a Reply

Sigues el primer a comentar!

Notificar-li
avatar
wpDiscuz