El govern de Roses estudiarà les al·legacions al Pla d’usos de la platja

0
1444

L’alcaldessa estudia impugnar la reprovació i manté que el document que elimina escoles de vela encara no està tancat


L’oposició en bloc de Roses va acceptar la setmana passada reprovar el govern municipal en un ple extraordinari per a la gestió del Pla d’usos de la temporada a la platja i al passeig (2017-2021). Els partits d’ERC, el PSC, PP, C’s i UMdC van votar la reprovació perquè consideren que la gestió del tema s’ha fet de manera poc “transparent” i amb falta de “lleialtat institucional”.

En el ple tots els grups de l’oposició van coincidir a dir que no se’ls havien consultat uns canvis de gran transcendència, i que malgrat poder-se aprovar el pla d’usos per junta de govern, les modificacions havien d’haver passat pel ple. El punt no té conseqüències legals i es va aprovar perquè el govern de Montse Mindan està en minoria.

L’alcaldessa, per la seva banda, va insistir que el document no està tancat i que tampoc té el vistiplau de la Generalitat. Mindan també va admetre que havien rebut al·legacions i una proposta de la Federació Catalana de Vela i que les estudiarien totes. La recomanació de la Federació és la d’habilitar un espai lliure de parada i arribada d’embarcacions a Santa Margarida. L’alcaldessa va assegurar que la recomanació s’atendrà i “les peticions es respondran, i per tant, encara no els puc dir si incloure els esports nàutics a la platja o no”. L’alcaldessa també considera que l’oposició va actuar amb “oportunisme” i va defensar en el ple que el govern va actuar com estableix la normativa.

EL CONFLICTE. El Pla d’usos de la discòrdia es va aprovar en la junta de govern del desembre del 2016 i regula els usos de les platges i del passeig marítim durant els pròxims cinc anys. El document estableix els negocis que es poden instal·lar, com ara guinguetes, terrasses o serveis. Els canvis significatius han estat eliminar dos negocis de segways i bicicletes perquè creaven dificultats als vianants, i també s’ha vetat que es facin esports nàutics a la zona de Santa Margarida. Aquest és, precisament el punt més polèmic. Arran d’això, l’Associació de Comerciants de Santa Margarida i negocis afectats han organitzat diverses protestes.

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li