El govern de Figueres passa a ser de 7 regidors amb l’entrada de Toro i Galimany

0
781

Els dos regidors no adscrits recuperen les competències que tenien amb Marta Felip abans de marxar del govern


 

El nou alcalde de Figueres, Jordi Masquef, va presentar ahir el seu govern fins a les eleccions del 2019. Un equip que deixarà de ser de 5 regidors i passarà a ser de 7. S’hi incorporen els dos regidors no adscrits, Manuel Toro i Núria Galimany (tots dos de l’antiga Unió Democràtica), i que van formar part de la llista de l’ara PDeCAT el 2015. D’aquesta manera es recupera un part del govern iniciat per Marta Felip, trencat a principis del 2017 amb l’expulsió del PSC i la posterior sortida dels dos regidors exUnió.

Manuel Toro i Núria Galimany recuperen les competències que ja tenien i n’incorporen algunes de noves. Francesc Cruanyes deixarà de ser el primer tinent d’alcalde i aquesta funció l’assumirà Manuel Toro. Pel que fa a la figura del segon tinent d’alcalde -que desenvolupava el mateix Jordi Masquef en el govern anterior-, anirà a càrrec de Quim Felip.

Una altra novetat destacable és que la regidoria de Mobilitat l’assumirà el mateix alcalde, que en el seu discurs d’investidura ja va anunciar que aquest és un tema «cabdal» per la ciutat. Per això se’n fa càrrec personalment i allibera Francesc Cruanyes, que n’era el regidor. Cruanyes, però, recupera la seva condició de portaveu del grup municipal del Partit Demòcrata, que ja tenia a l’inici del mandat. El mateix alcalde li ha agraït de nou «la seva responsabilitat i generositat envers el govern de la ciutat».

La cara nova de l’equip és Josep Buixó. És el nou regidor, que entra al consistori per la marxa de Marta Felip. Buixó serà l’encarregat d’Associacions Veïnals, de l’àrea de Discapacitació i d’Habitatge.

PRESENTACIÓ D’ALTURA. El nou cartipàs municipal es va anunciar oficialment des del terrat de l’edifici de l’Ajuntament. Jordi Masquef va comparèixer acompanyat dels seus regidors (excepte Quim Felip, que faltava a la foto). Molts s’han preguntat si els dos regidors no adscrits portaven el color vermell per algun motiu concret. Sembla, però, que va ser una casualitat.

Amb la imatge d’ahir es mostraven els resultats de la ronda de converses entre l’alcalde i els grups municipals. Masquef va oferir a ERC entrar al govern però els republicans ho van rebutjar. Una decisió que l’alcalde «respecta però no comparteix». Tot i això, ERC està predisposada a tancar acords amb temes de ciutat.

Leave a Reply

Sigues el primer a comentar!

Notificar-li
avatar
wpDiscuz