El govern de Figueres no fa els deures

0
1052

Ple molt divers el que va tenir lloc dijous passat. En primer lloc, es va aprovar la ubicació de la denominació d’origen Empordà a l’antiga Oficina de Turisme, situada al mig de la rotonda de la plaça del Sol. Des del Partit Popular ens en vam abstenir, ja que no ens sembla el lloc més adequat, perquè és petit i de difícil accés. Critiquem la decisió presa per l’equip de govern que juntament amb la DO Empordà van decidir fer un canvi en la ubicació. El lloc establert era la Casa Empordà, a l’antic Escorxador. Des del PPC hauríem preferit una ubicació alternativa com aquesta amb espai per promocionar tastets entre els visitants de la ciutat, ja que el lloc escollit només té capacitat per a petites oficines i es gastaran 140.000 euros sense aportar cap valor afegit.

Aquest tema, prou important per a Figueres, cal treballar-lo i consensuar-lo entre tots per poder obtenir tots els vots a favor; si hagués estat així segur que s’hauria trobat alguna altra proposta més encertada per oferir una major oferta als visitants que venen a la nostra ciutat, i per donar a conèixer encara més els vins DO Empordà. El govern de la ciutat és evident que no ha fet els deures.

En línies generals, denunciem que el govern ve al Ple sense haver pactat els vots que necessita per aprovar els temes i que porta els assumptes sense haver fet els deures, com es va constatar en la qüestió de la gossera. La cessió de la gossera al Consell Comarcal va quedar ajornada a causa de la negativa de l’oposició, ja que el govern de Marta Felip, juntament amb el regidor de Medi Ambient, Francesc Cruanyes, no van aclarir els dubtes generats. Malgrat això, es va aprovar la pujada dels sous que fa anys reivindiquen els treballadors de la casa.

Escandalós és el deute que té l’Ajuntament amb l’empresa de grues que carrega els vehicles mal estacionats. Un deute acumulat de mig milió d’euros. Algú no ha fet la feina ben feta durant molt de temps. No es pot deixar de pagar un servei tan evident i que hi hagi aquesta acumulació d’un import com aquest per manca de previsió. Ara caldrà fer equilibris de tresoreria per fer front al pagament. En l’apartat de precs i preguntes, des del grup municipal del PPC vam constatar la necessitat de la creació de la Comissió de Mobilitat, una comissió necessària i urgent per Figueres. Fins ara teníem una Taula de Mobilitat però des del principi de mandat no ens hem reunit: altre cop el regidor de Mobilitat no ha fet els deures i no ha estat capaç de crear-la.

Des del Partit Popular defensem la seva creació, i que hi estiguin implicats tots els agents necessaris: Guàrdia Urbana, membres dels grups municipals, comerciants i també algun membre del col·lectiu del taxi, coneixedor de la situació en què es troba la ciutat i que pot aportar idees juntament amb els altres col·lectius.

Per tots aquests motius, ha quedat demostrat que l’equip de govern de la nostra ciutat no fa els deures. Esperem que això canviï, en benefici dels figuerencs i les figuerenques, qui sempre seran, en aquest cas sí, la primera prioritat per al Partit Popular de la ciutat.

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li