El germà del surf es fa gran

0
1009

Tot i la seva actual popularitat el surf de rem té uns orígens remots que es remunten a les illes de la Polinèsia, quan els nadius utilitzaven una planxa i un rem austers per desplaçar-se pel paradisíac territori del Pacífic. Aquella modalitat ancestral amb finalitats logístiques es va recuperar als seixanta amb els instructors de surf de la platja de Waikiki, a Hawaii, que utilitzaven aquesta disciplina per controlar els avenços dels seus alumnes inexperts.
A partir d’aquell moment el recuperat esport es va anar fent un lloc a les costes de mig món, però va ser sobretot a principis del 2000 quan va viure una autèntica eclosió incentivada, entre altres coses, per la promoció que en feien diversos referents del surf. L’efervescència també es va deixar notar a la costa catalana, i més concretament a les platges de l’Alt Empordà, un entorn immillorable per a la pràctica d’un esport que es concep de dues formes diferents: amb passejades tranquil·les per superfícies d’aigua plana o amb l’adrenalina que genera lliscar per grans onades.
De fet, el seu apogeu s’ha manifestat amb tanta evidència que el bon grapat de clubs locals que ofereixen aquest servei han vist com la seva demanada s’ha doblat els darrers anys, especialment durant el 2014 i aquest 2015. “Nosaltres vam començar a fer cursos de Paddle Surf l’any passat i de moment els resultats són molt bons: aquest any hem doblat les activitats respecte al primer any”, explica l’Edu, un dels instructors de l’empresa SUP Costa Brava, amb base al Club Nàutic Sant Pere Pescador. “Cada vegada s’està donant a conèixer més. El nostre objectiu futur és poder treballar amb escoles”, afegeix.

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li