El Gastromusical consolida l’èxit

0
826

La cantant Martirio i el cuiner Jordi Jacas van protagonitzar la nit més especial de l’onzena edició del festival


El Molí de l’Escala ha estat un any més l’escenari ideal del festival de gastronomia més important de l’Empordà: el Gastromusical. L’onzena edició prometia grans novetats, grans cuiners i grans veus, i en destacava sobretot la nit de divendres en què la cuina de Jordi Jacas, el responsable del Molí de l’Escala, es combinaria amb la veu de la prestigiosa cantant de cobla Martirio.

L’aposta era arriscada però no va decebre. Durant la nit, Jacas va oferir un menú basat en la tradició i el producte de qualitat sense descuidar les tècniques més innovadores. Així doncs, els assistents van poder degustar un còctel de gambes, una sarsuela de peix, una costella de porc i un iogurt de cireres amb xocolata blanca. Tot plegat, maridat amb els millors vins del celler ecològic AT ROCA, de Sant Sadurní d’Anoia.

La tradició dels plats presentats van casar a la perfecció amb el repertori escollit per Martirio, que va presentar un repàs dels clàssics de la seva carrera musical i dels trenta anys de música sobre els escenaris. De la cobla al flamenc, passant pel bolero i sense descuidar el tango. Martirio va repassar a la perfecció tots els seus clàssics amb un concert amb més d’una desena de temes que va durar hora i mitja.

A més a més, la cantant va comptar amb un acompanyament molt especial a la guitarra, el seu fill Raúl Rodríguez, que el próxim 22 de setembre estrenarà disc anomenat La Raíz eléctrica.El jove guitarrista viu un moment molt dolç de la seva carrera amb la presentació del seu primer àlbum, que tal com ell declara “barreja la influència africana amb la música flamenca”.

DE MARIA ARNAL A FABIÁN MARTÍN. El Gastromusical, però, va comptar amb la participació d’altres músics i cuiners altament valorats. El duet format per Maria Arnal i Marcel Bagés van ser els encarregats d’inaugurar l’edició d’enguany dijous. Els dos artistes van formar part d’una de les nits més especials, en què la gastronomia va anar a càrrec de Fabián Martín, el xef dues vegades campió del món del Mundial de Pizzes de Nàpols i de Nova York.

La vocalista de Badalona i el guitarrista de Flix, guardonats recentment amb el Premi Ciutat de Barcelona de Música, van aprofitar la cita empordanesa per presentar als assistents el seu darrer treball 45 cerebros y 1 corazón. També el cantant Santiso va fer gaudir del Gastrovermut, organitzat dissabte al migdia, tot presentant als assistents el seu primer treball Fortuna.

Per cloure tres nits d’activitat desenfrenada al Molí de l’Escala, el Gastromusical va acollir dissabte al vespre una “revetlla” gastronòmica dedicada als productes gironins amb el segell de qualitat Girona Excel·lent. El cuiner i gastrònom Pep Nogué va ser l’encarregat d’oferir plats elaborats cent per cent a les comarques gironines en una mena de showcooking a peu dret on els assistents van poder conèixer de primera mà els productors locals. En aquesta ocasió, la música la va posar el quintet acústic de la Fundación Tony Manero.

Per completar la programació, diumenge vinent serà el torn dels més petits en un dels espais més especials de l’Empordà: les ruïnes d’Empúries. El Gastrokids & Familiaria dedicarà tot un dia a tallers, titelles, visites teatralitzades i passejos amb carros de cavalls. A més a més per finalitzar la jornada s’oferirà un concert del grup musical del Club Super3.

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li