El Gastromusical bufa les espelmes

0
532

El Gastromusical, el festival que organitza el restaurant Molí de l’Escala, celebra enguany, del 20 al 24 de juliol, la desena edició seguint el format iniciat fa quatre anys d’unir en una mateixa nit les creacions gastronòmiques i musicals d’un xef i d’un artista de renom, però també incorpora algunes novetats que el fan evolucionar, com ara una nit dedicada al País Basc, i nous espais com el Jaciment d’Empúries.
El cartell l’obrirà el dimecres 20 de juliol, en la nit del desè aniversari, la cantant Lucrecia, que torna a l’Escala després d’haver actuat en la primera edició del festival, fa nou anys. Maridarà els ritmes llatins de Lucrecia, que traslladarà al públic la seva Cuba natal, Xavier Pellicer, xef del restaurant Céleri, de Barcelona, que basa la seva cuina en els productes ecològics i majoritàriament vegetals. Serà la nit en què el festival bufarà les 10 espelmes col·locades damunt d’un pastís elaborat pel gran expert xocolater i mentor de Jordi Roca Damian, Allsop.
La segona nit del festival que impulsa el cuiner i propietari del Molí de l’Escala, Jordi Jacas, serà el torn de l’ex torero muerto Pablo Carbonell, polifacètic, incontinent i incombustible, que acaba de publicar les seves memòries sota el títol El mundo de la tarántula, i al qual acompanyarà a la taula els plats de Vicenç Fajardo, xef del restaurant la Plaça de Madremanya, que fa una cuina d’arrels empordaneses i mediterrànies i un producte de qualitat.
Una de les novetats d’aquesta desena edició serà la gran nit dedicada al País Basc, a la qual posarà música el compositor, productor i intèrpret de la trikitixa i l’acordió diatònic Kepa Junkera, un dels màxims exponents de la música tradicional basca. Els assistents al concert podran gaudir dels plats típics de la cuina basca com el bacallà al pil-pil, el chuletón, els montaditos o les gildas.

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li