El futur Conservatori de Figueres ja té l’espai dels Caputxins gairebé a punt

0
12419

Acaba la tercera fase de les obres que ha permès recuperar l’antic claustre, una sala polivalent i despatxos


Les obres de la tercera fase del convent dels Caputxins han acabat i això fa pensar que ja no hi haurà entrebancs perquè al curs vinent pugui ubicar-s’hi el Conservatori de Música de Figueres. Durant la visita d’obres a l’edifici, dijous passat, l’alcaldessa, Marta Felip, va explicar que s’està redactant el Pla d’usos de l’espai per definir les activitats que s’hi faran. El plantejament és que els usos siguin polivalents i que s’hi instal·li el conservatori. Felip va declarar: “Seguim amb la voluntat d’obrir-lo, no tant amb la pressa d’obrir-lo com sigui, sinó de fer un projecte ambiciós.”

Amb la tercera fase de les obres, l’antic convent dels Caputxins ha recuperat una nova part de l’equipament. L’actuació ha permès rehabilitar l’antic claustre, una sala polivalent i un espai per a despatxos. Tot i que el govern està redactant el Pla d’usos, Felip va explicar dimecres que hi ha moltes possibilitats que el claustre estigui a punt aquest estiu. I va dir: “És un bon lloc per fer actes i concerts.” Per a l’alcaldessa, la nova fase d’obres permet recuperar un equipament molt important i continuar rehabilitant patrimoni històric i arquitectònic de Figueres.

ÈXIT DE L’AUDITORI. Des del febrer de l’any passat funciona a ple rendiment l’auditori del convent dels Caputxins. Precisament, s’hi han fet moltes activitats i jornades i la mateixa alcaldessa deia dies enrere que “els Caputxins està funcionant molt bé”.

Figueres va començar a rehabilitar aquest l’edifici, datat del segle XVII, el 2011 mitjançant l’1% cultural. Des d’aleshores i fins ara, s’hi han fet fins a tres actuacions diferenciades amb un import total de 3.488.631,35 euros. En aquesta darrera fase, s’hi ha destinat 529.621 euros. El govern municipal preveu ara una nova intervenció valorada en uns 500.000 euros més que ja tenen pressupost dins del Pla de barris. L’actuació inclourà millorar la part dels accessos frontals que queda pendent així com la rehabilitació de la façana lateral. En la quarta fase, que es vol executar, s’obriria un carrer a la part del darrere de l’edifici i s’habilitarien els antics jardins del convent. De moment, però, no es disposa de finançament per fer-ho possible.

EL RETARD DEL CONSERVATORI. Des del 2014 s’espera la posada en marxa del Conservatori de Música. Una necessitat a la ciutat davant la quantitat d’alumnes que cursen estudis musicals i que es veuen obligats a desplaçar-se a Girona i Barcelona per acabar la seva formació en aquesta matèria. En època del regidor Josep M. Godoy es va anunciar que Figueres tindria conservatori. Per concurs es va decidir que fos la Fundació Clerch i Nicolau l’entitat encarregada d’oferir aquest ensenyament i la seu del conservatori havia de ser l’institut Narcís Monturiol. Des de fa un temps el convent dels Caputxins sembla ser l’espai triat per acollir els estudis musicals. La incògnita, però, és encara la data oficial d’entrada en funcionament.

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li