“El futbol humil és el futbol de veritat”

0
1340

El compte de Twitter del Siurana s’ha convertit en un fenomen a les xarxes gràcies al seu humor i sarcasme


En Teixi, el pitxitxi, només va necessitar quatre xuts a porteria en la mateixa jugada per marcar; en Iu no va portar del tot bé el salt del lateral a la porteria, almenys en el gol llunyà que li van engaltar, i en Jordi, el Hippie Gros, parteix de zero per millorar: dos gols en pròpia marcats. Aquestes són algunes de les breus descripcions que la Unió Esportiva Siurana, del grup 30 de Quarta Catalana, exhibeix en el seu nou compte de Twitter, unes piulades que han aconseguit un ressò enorme: amb pocs dies, el compte del club empordanès ja supera els 8.000 seguidors, amb usuaris ben coneguts com els periodistes Joan Maria Pou o Francesc Garriga o l’actor Fel Faixedas, entre molts altres.

Més enllà de l’afinat sarcasme, el motiu que justifica aquest auge és la reivindicació del futbol amateur que suposen les piulades emeses. Així ho assenyala en Sergi Turró, un dels responsables d’aquesta divertida i mediàtica aventura a les xarxes socials: «Entre quatre jugadors vam decidir obrir el compte de Twitter per traslladar el bon humor que hi ha dins del vestidor a les xarxes, som un grup de persones que ens riem molt de nosaltres mateixos. Ja toca que el futbol més humil, que és el futbol de veritat, tingui protagonisme, tot i que sabem que és un fet puntual».

«El futbol modest és el futbol real, el de la gent que treballa i estudia, el futbol dels qui treuen hores d’on sigui per anar a entrenar després d’una jornada de vuit hores. Al final, ens paguem nosaltres mateixos la fitxa i busquem els nostres recursos per pagar els àrbitres, una situació que és més complicada del que sembla, i ara encara més arran de la covid-19», afegeix Turró, futbolista i també membre de la junta del Siurana, abans de cloure la descripció d’aquest futbol més essencial: «És el futbol de la gent dolenta, al cap i a la fi, el de la gent que no sap jugar, però que li agrada fer-ho. És el futbol de la majoria, però també el que està més oblidat i el que té menys recursos i ajudes».

UN ‘BOOM’ A LES XARXES. L’èxit dels petits textos penjats a la popular plataforma de l’ocellet blavós han tingut una transcendència molt més enllà de la comarca. Una notorietat que en cap cas era plantejada pels precursors d’aquest compte, un grup de joves de professions diverses: des d’un dissenyador gràfic a un professor o un pagès. «No ens ho esperàvem en cap cas, al principi era una bogeria: en Jair Domínguez ens retuitejava; l’Òscar Dalmau ens contestava…», explica Turró, que reconeix que ara tenen «molta pressió». «La idea és fer l’u per u cada setmana, penjar continguts sense tampoc forçar la màquina».

UNA PINYA. Ningú s’escapa de la ironia dels comentaris, ni els mateixos protagonistes, és clar. Això, però, no ha suposat cap inconvenient al vestidor, de fet és tot el contrari, i fins i tot l’entrenador, en Ramon, ho aprova i reconeix fil per randa les piulades.

No fa falta dir, en aquestes alçades, que l’objectiu no és guanyar. Òbviament que un triomf agrada a tothom, però a Siurana saben que en el futbol territorial, sovint, se celebra més una bona rialla entre amics que un gol.

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li