El fons permanent del Museu de l’Empordà s’escampa per tot Catalunya

0
1019

El projecte ‘Exposat per reformes’ permetrà que mentre durin les obres s’exposin peces a altres museus de Catalunya


«No hi ha cosa pitjor pels museus que ser invisibles. Accions com aquesta ajuden a que aixĂČ no succeeixi», aixĂ­ de rotunda va valorar la proposta «Exposat per reformes» la directora del Museu de la Garrotxa, Montserrat Mallol, durant la presentaciĂł de la proposta el passat dijous al Museu de l’EmpordĂ . Un espai que es troba en ple procĂ©s de remodelaciĂł, i que, per tant, no pot obrir les seves portes. Un fet que habitualment no permet al pĂșbic gaudir de noves exposicions i tampoc del fons artĂ­stic del propi museu. Ara, amb el projecte «Exposat per reformes», aixĂČ deixarĂ  de ser aixĂ­.

L’equip del Museu de l’EmpordĂ , encapçalat per la figura del seu director Eduard Bech, juntament amb la col·laboraciĂł de l’ajuntament de Figueres, han decidit cedir obres que es troben en l’exposiciĂł permanent a diversos museus de la Xarxa de Museus d’Art de Catalunya perquĂš puguin enriquir els seus espais.

Una proposta que segons paraules de Bech, capgira el que Ă©s habiual «és com si nosaltres fĂ©ssim una exposiciĂł aquĂ­ al Museu, perĂČ a l’inrevĂ©s. La nostra intenciĂł era repartir el Museu per tot Catalunya, per aixĂČ hem contactat amb diferents membres de la Xarxa, i els hem ofert barra lliure perquĂš poguessin escollir sense limitacions. No hem posat cap impediment».

EL REPARTIMENT. En total hi han participat sis dels museus de la Xarxa de Museus d’Art de Catalunya; al Museu de la Garrotxa s’exposaran 13 peces de la col·lecciĂł per fer una mirada a l’EmpordĂ  d’artistes com Jordi MitjĂ , Ramon Reig i LluĂ­s Roura, entre d’altres. El Museu d’Art de Girona exposarĂ  el Sant NarcĂ­s de Salvador DalĂ­, fotografies de Francesc Fort de Ribot i un capitell del mestre de Cabestany. TambĂ© hi participa el Museu de Cerdanyola amb obres d’Isidre Nonell i Antoni Caba, i el Museu VĂ­ctor Balaguer de Vilanova i la GeltrĂș amb Sota l’ombrel·la de LluĂ­s Masriera. El Museu d’Art Modern de Tarragona comptarĂ  amb dues peces de Francesc Gimeno i el Museu de Lleida amb una mare de dĂ©u de la llet romĂ nica.

Cada peça cedida anirĂ  acompanyada d’un petit codi QR amb un logotip de la mostra, on s’explicarĂ  a travĂ©s d’un petit text d’on provĂ© la obra i els motius pel qual el Museu de l’EmpordĂ  es troba en procĂ©s de remodelaciĂł.

LA XARXA DE MUSEUS D’ART. Nascuda el 2014 amb l’adhesiĂł inicial de 14 institucions, la Xarxa de Museus d’Art tĂ© com a objectiu principal desenvolupar serveis, projectes i activitats conjunts per aconseguir entre tots els museus que la conformen una major projecciĂł social, turĂ­stica i cientĂ­fica. Una de les formes d’aconseguir-ho Ă©s a travĂ©s de la cessiĂł de peces entre les institucions.

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li