La Schubertíada fa història

0
774

L’edició d’enguany marca un nou record amb un total de vint-i-nou actuacions, dinou d’elles a la comarca


El tradicional concert del Quartet Casals el diumenge a la Canònica de Vilabertran va posar el punt i final a la 29a Schubertíada. L’edició d’enguany ha estat la que més concerts ha inclòs en la història del festival, amb un total de 29, incloent-hi els celebrats a l’Empordà durant el mes d’agost, a Valdegovía (Àlaba) al juliol i a la primavera a Barcelona.

En total han actuat al festival 62 músics, 30 del país i 32 estrangers, i 24 d’aquests artistes participaven per primera vegada en una Schubertíada. Un cartell format gràcies al «suport de les institucions, que ha estat clau per garantir aquest nivell d’exigència artística», ha explicat el director del festival Victor Medem.

LA MÚSICA. Un any més, el certamen ha gaudit d’un altíssim nivell de recitals de lied amb Andrè Schuen, Katharina Konradi, Konstantin Krimmel acompanyats per Daniel Heide, Christoph Prégardien i Julia Kleiter, amb Julius Drake al piano, així com Florian Boesch amb Malcolm Martineau i els debutants Samuel Hasselhorn amb Joseph Middleton, Anna-Lena Elbert amb Kota Sakaguchi i Ema Nikolovska amb Wolfram Rieger, que van estar fins i tot per sobre de les expectatives. S’han revisitat els tres grans cicles de Schubert i s’han interpretat lieder i cançons de setze compositors diferents.
Cal destacar també l’actuació del baríton Matthias Goerne, la violinista María Dueñas i l’organista Juan de la Rubia, reunits a petició del festival. Així com el concert dedicat a Johann Sebastian Bach i Paul Hindemith, interpretat magistralment per Arnau Tomàs (violoncel), Bernat Prat (violí), Anna Puig (viola) i Joan Seguí (orgue).

ARRELAMENT A LA COMARCA. Per primera vegada ha tingut tres seus a l’Alt Empordà, on s’hi han ofert 19 concerts, 16 dels quals han exhaurit les entrades. Com no podia ser d’una altra manera, la Canònica de Santa Maria de Vilabertran ha estat centre neuràlgic de la Schubertíada, acollint 15 actuacions. La Basílica de Santa Maria de Castelló d’Empúries va ser l’escenari de dos concerts més, els mateixos que a l’Espai Misteri – Deu d’Aigua de Vilajuïga.

30a EDICIÓ. Matthias Goerne, Andrè Schuen, Juliane Banse, Katharina Konradi i el Quartet Casals, són els primers grans noms que ja formen part de la programació per la propera edició.

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li