El fiscal demana un any de presó a un mosso acusat d’una agressió a Figueres

0
1009

Dos Mossos d’Esquadra s’enfronten a un any i tres mesos, respectivament, de presó acusats d’agredir uns ciutadans que els fotografiaven durant una actuació policial a Figueres. Els fets van passar el 29 de maig del 2004, quan la patrulla va anar a un bar per fer fora un home begut. Quan el van treure a l’exterior, una dona els va fotografiar. Aleshores, segons el relat del fiscal, un dels agents va exigir a la dona que li entregués la càmera de males maneres. Dos homes que acompanyaven la dona van intentar posar pau, i l’agent els va agredir sense que el seu company fes res per impedir-ho. A més de la pena de presó per un delicte d’amenaces, els dos agents s’enfronten a pagar 1.200 i 72 euros de multa per faltes de lesions.

Segons l’escrit d’acusacions provisionals del ministeri fiscal, cap a les nou del vespre la patrulla va anar fins al bar ‘Cafetó’, situat al carrer Pujada de l’Església de Figueres. Els mossos, de 28 i 36 anys, van anar al bar després que els alertessin que un client begut molestava la resta de persones que hi havia a l’interior del local. La patrulla va treure l’home al carrer i el va reduir. Una dona que en aquells moments estava amb dos amics per la zona, fotografiant diversos monuments, va fer una foto de l’actuació policial. Aleshores, segons el relat del fiscal, l’agent més jove va dirigir-se a la dona de males maneres i li va exigir que li entregués la càmera.

L’escrit d’acusacions ressalta que el mosso va amenaçar la dona dient-li que la detindria ‘perquè portava la càmera’ i que, sinó, ja buscaria ‘una excusa’ per fer-ho. Veient això, els dos homes que acompanyaven la dona van intentar-la protegir, però el mosso els va empentar i els va trepitjar. Mentre això passava, el fiscal indica que l’altre agent no feia res per impedir-ho. Al final, la patrulla va acabar detenint els dos homes. Poc després, el mosso més jove va tornar a agredir-los. Segons recull el fiscal, a un li va estirar un braç fins que el va fer caure a terra, i a l’altre el va trepitjar i li va donar diverses puntades de peu. A més, l’acusació pública indica que l’agent els va amenaçar dient-los que ‘no els picava més perquè eren ciutadans de bona fe’. El fiscal qualifica els fets d’un delicte d’amenaces i de dues faltes de lesions, i en fa responsables els dos agents. A més, al mosso més jove li aplica un agreujant per haver-se valgut del càrrec. Per al delicte, el fiscal demana una pena d’un any de presó per a un agent, i tres mesos per a l’altre, i el mateix temps d’inhabilitació per exercir la seva feina.

Pel que fa a les dues faltes de lesions, l’acusació pública sol·licita una multa de 600 euros per a l’agent més jove, i una altra de 72 euros per al segon mosso. La defensa, encapçalada pel lletrat de la Generalitat, demana l’absolució per als dos agents. El judici per aquests fets se celebrarà aquest dimecres a l’Audiència de Girona. L’encarregada de jutjar el cas és la Secció Tercera.

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li