El final del lloguer barat a Figueres obliga als establiments emblemàtics a negociar

0
507

Final d’etapa per a molts comerços emblemàtics. Ha arribat el moment de negociar i tancar tractes de lloguer amb els propie-taris dels locals en cas que l’establiment vulgui continuar la seva activitat. Això passa a Figueres i moltes altres ciutats catalanes. La renda antiga tindrà data de caducitat pel final de la moratòria de la Llei d’Arrendaments Urbans (LAU) que acaba aquest 2014.
La conseqüència de tot això és que molts comerços històrics poden tancar portes definitivament perquè no podran fer front a l’actualització del preu del lloguer. Sobre la taula hi ha el debat de si s’han de fer excepcions amb aquests establiments per protegir-los i evitar que desapareguin. L’altra qüestió és si aquests negocis són viables i generen activitat econòmica.
El president de Comerç Figueres Associació, Jordi Rotllan, no creu que el final de la moratòria de la LAU pugui tenir un impacte gaire gran a la ciutat. Segons Rotllan, “la gent que té voluntat de negociar ja ho ha fet i aquells establiments emblemàtics que han volgut continuar ja han tancat o estan tancant acords”. “Els casos, però, no són gaires” -diu Rotllan- “i d’aquí a uns anys encara seran menys”. Amb això el president de Comerç Figueres vol destacar que “el comerç és molt viu i que la gent s’hi ha d’anar adaptant”. Tot i això, Rotllan és partidari de mantenir en la mesura del possible els elements històrics dels establiments tant per qüestions de façana com interior perquè “són patrimoni de la ciutat”. En aquest aspecte, l’Ajuntament ja ha començat a posar fil a l’agulla amb l’elaboració d’un catàleg, encara no definitiu i que s’ha de consensuar,sobre la preservació dels trets singulars de les botigues històriques. Representants del Consistori, però, ja han intervingut amb el traspàs de l’antiga joieria Llobet que acullirà una franquícia de Benetton. S’ha demanat al nou negoci que mantingui diversos elements històrics de l’establiment i que es conservi, per tant, cert aire de Can Llobet.

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li