El fil conductor d’Empordoneses 2017 Ă©s la primera dĂšcada dels ‘Smartphones’

0
1285

La 8a edició del cicle expositiu i multidisciplinari s’inaugura divendres, a la Casa Empordà 


“Benvinguts. Aquest any el fil conductor d’Empordoneses Ă©s l’Smartphone, que fa 10 anys que estĂ  amb nosaltres. El fet i el concepte d’Smatphone ha sigut el detonant dels participants que s’han inspirat mitjançant la tĂšcnica amb la qual treballen.” Amb aquestes paraules començava una de les presentacions mĂ©s avantguardista dels Ășltims temps a Figueres. La coordinadora i alma mater d’Empordoneses, Pilar FarrĂ©s, va fer una intervenciĂł digital, durant la presentaciĂł del 8Ăš cicle expositiu i multidisciplinari cultural, per mitjĂ  d’una nota de veu, Ă©s a dir una gravaciĂł enregistrada amb al seu telĂšfon intel·ligent. D’aquesta manera posava de manifest i interpretava el fil conductor del tema d’enguany. Del 10 al 5 d’abril, Casa EmpordĂ  acollirĂ  el cicle d’aquest any que inclou obres d’artistes com ara MĂČnica Quintana, Esther MartĂ­nez, Juanjo Viñuela, Marta Teixidor, NĂșria Pallisera, MĂČnica Grygier, Fiona Morrison, Clara Gassiot, Pilar FarrĂ©s, Ramon Fort, NĂșria Surribas, Joan Casellas o Jordi Figueres, entre d’altres.

EMPORDONESES 2017. L’ediciĂł d’aquest any aplegarĂ  un centenar d’artistes i durĂ  a terme nombroses exposicions i activitats arreu de la comarca durant els propers mesos. Smartphones, 10 anys pretĂ©n fer reflexionar sobre la dĂšcada que ha fet que un aparell sigui indispensable a la vida d’alguns.

En aquesta ediciĂł, el cicle tornarĂ  a fer parada a la sala d’exposicions Ca l’Anita de Roses, fet que el tĂšcnic de Cultura de l’Ajuntament del municipi,Toni MartĂ­nez va declarar que “Roses es va afegir l’any passat al cicle i si han repetit Ă©s per l’alt nivell de la mostra que es va presentar”. D’altra banda, l’alcaldessa de Figueres, Marta Felip, que va destacar que “Empordoneses Ă©s una de les fites culturals de l’any.” I la representant de Cultura del Consell Comarcal i alcaldessa de la Jonquera, SĂČnia MartĂ­nez, va posar especial Ăšmfasi en la “transversalitat municipal del cicle que ha demanat que cada any s’impliquin mĂ©s municipis.”

INAUGURACIÓ. Com en les darreres edicions d’Empordoneses, el tret de sortida serà a Casa Empordà divendres, 10 de març, a les 19h. La inauguració aplegarà una trentena de creadors de l’exposició multidisciplinària.

El dia de la inauguraciĂł tambĂ© es presentaran els treballs dels instituts i escoles participants al cicle, que posteriorment s’exposaran al Consell Comarcal del 13 de març al 31 de març. Enguany hi col·labora l’alumnat dels centres: Cap Norfeu, Illa de Rhodes, NarcĂ­s Monturiol, Alexandre Deulofeu, Ramon Muntaner, La Salle i Cendrassos. TambĂ© el dia de la inauguraciĂł es farĂ  la performance i…cada vegada mĂ©s lluny a cĂ rrec del grup d’adults de l’Escola de Nou Moviment i Dansa ContemporĂ nia i del Col·lectiu El Paller. Pocs dies desprĂ©s, el 13 i 14, s’inauguraran dues exposicions mĂ©s al Consell Comarcal i al Museu del Joguet. El mes de juny el cicle es traslladarĂ  Ă­ntegrament a la Sala d’Exposicions Ca l’Anita de Roses. A banda, durant aquests mesos tambĂ© es duran a terme xerrades, performances o tallers familiars.

 

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li