El figuerenc David ‘Callahan’ guanya un concurs de cinema

0
1281

El director s’ha proclamat vencedor de la 13a edició del concurs de curtmetratges ràpids Concorreguts de Cassà de la Selva amb el treball ‘El Bucle’


El figuerenc David Callahan Ruiz ha sigut el guanyador de la 13a edició del concurs de curtmetratges ràpids Concorreguts que organitza la Mostra d’animació i curtmetratges Cassà de la Selva (MACCA). El director va presentar un film de 2 minuts de ciència-ficció que ha titulat El bucle. El projecte de Ruiz ha estat guardonat amb dos dels principals premis del concurs. El primer de 500 euros i també el premi històric de Miquel Porter i Moix de 200 euros. Segons el jurat del certamen cinematogràfic El bucle era el curt que més s’afinava a la conjunció del guió, factura i interpretació. En aquesta edició s’hi han presentat 30 equips. Les bases són crear un curtmetratge de dos minuts amb el mateix objecte com a protagonista i que el jurat el diu el mateix dia del concurs. Els participants tenen 24 hores per fer el projecte sencer.

El director assegura a HORA NOVA la satisfacció d’haver guanyat aquest certamen i explica que El bucle pretén ser “un joc de metacine perquè representa un personatge que no sap que és un personatge i quan s’adona que no és de veritat ha d’intentar alliberar-se de la ficció a què pertany, és un joc del cine dins del cine.”

EL CINEMA A FIGUERES. Ruiz ha sentenciat que Figueres té poc interès pel cinema, “és més una ciutat de teatre”. Anys enrere ell va ser l’impulsor d’un festival de curts a la ciutat però va deixar d’organitzar-ho per falta d’equipaments. El director però creu que “ara sí que hi ha infraestructures com La Cate o els Caputxins i falta algú que estimuli el cinema”. Callahan assegura que la tasca del CineClub Diòptria és admirable, sobretot pel que fa al cinema clàssic, però considera que si no fos per ells es perdria encara més l’essència. “Anys enrere Figueres tenia molts cinemes i ara només n’hi ha un. Des que es van perdre totes aquestes sales, la ciutat ha perdut la sensibilitat del cine.”

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li