El Festival Ítaca de l’Escala no troba noves dates i es veu abocat a la cancel·lació

0
1364

La falta de disponibilitat de calendari fa inviable la celebració del que seria la vuitena edició de l’esdeveniment musical


Avui s’ha comunicat oficialment que la 8a edició del Festival Ítaca, prevista per aquest cap de setmana, no ha trobat noves dates per poder ubicar els concerts i es cancel·la. La crisi sanitària ja va obligar a fer la presentació del cartell complet a través d’una presentació en línia, on també es va anunciar que ja s’havien venut més de 4.000 entrades. Aquesta edició comptava amb dues jornades de concerts a la zona de barraques de l’Escala amb actuacions de Manel, Ciudad Jara i Lildami la nit del divendres dia 11, i amb l’actuació d’El Pot Petit l’endemà, dia 12.

En el mateix comunicat, l’organització també ha informat que, en principi, tots els concerts Ítaca, previstos pels mesos de juny i juliol, es mantenen al calendari tal com estava previst.

NOVES DATES. Les conseqüències de les mesures adoptades arran del coronavirus ja han fet que alguns espectacles previstos per aquestes dates s’hagin vist modificats. El Festival Còmic de Figueres s’ha vist obligat a ajornar les actuacions d’aquest abril i situar-les a finals d’estiu. Com en el cas de l’espectacle «Bona Gent», de Quim Masferrer previst, ara, pel dia 20 de setembre.

Festivals d’estiu. La majoria de grans festivals contactats per aquest mitjà, com és el cas de l’Acústica, i de Sons del Món, coincideixen que encara és aviat per poder valorar el futur a mitjà termini, ja que no saben quina serà l’evolució de la malaltia Covid-19, a causa de la incertesa que s’està vivint tots aquests dies.

Un altre dels festivals més rellevants de la comarca és el Festival Castell de Peralada, que si tot va segons el previst celebrarà la seva 34a edició entre el 2 juliol i el 9 d’agost. El Departament de Comunicació ha avisat que de moment «estem treballant en tots els escenaris possibles, seguint amb mota atenció tots els esdeveniments i les recomanacions sanitàries que van arribant».

PARALITZACIÓ. La venda d’entrades d’aquests grans espectacles s’ha vist frenada, i això, encara que s’aixequin les mesures de confinament, fet que podria complicar-ne la celebració.

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li