El Festival Istiu finalitza la primera edició amb una ocupació superior al 70%

0
776

Castelló d’Empúries i Empuriabrava han acollit durant una setmana dotze actuacions musicals


L’estiu a l’Alt Empordà no arriba mai sol. La pujada de les temperatures es presenta acompanyada de música, i mes concretament de festivals musicals. Al llarg de la darrera setmana, a Castelló d’Empúries i Empuriabrava, se’n va celebrar un de nou: l’Istiu. Durant una setmana, a set espais emblemàtics del municipi s’ha pogut gaudir d’una dotzena d’actuacions musicals. Una programació formada per una gran varietat musical i amb destacats noms com Marina Rossell, Joan Miquel Oliver o el geni del piano James Rhodes.

La notable assistència de públic en bona part de les actuacions musicals s’ha encarregat de resoldre el dubte (si és que n’hi havia) de si feia falta un altre festival de gran format a la comarca. En total 2.387 espectadors han gaudit de les 12 actuacions programades, amb una ocupació mitjana d’un 70,82%. De fet, les actuacions de Marina Rossell, Augstí Burriel i l’Orquestra Maribel han exhaurit les entrades. Una primera edició amb excel·lents resultats.

AIRE LLIURE. Una de les claus del festival ha estat la ubicació dels espectacles, tots a l’exterior. Un dels escenaris que va acollir espectacles de gran format es va situar al Passeig Marítim d’Empuriabrava, on hi van actuar el cantautor mallorquí Joan Miquel Oliver i el grup de punk rock Reincidentes. L’escenari situat al Pati Palau dels Comtes va ser un dels espais on es va poder gaudir de més actuacions, ja que al llarg del festival hi van passar Clara Peya, que va presentar el seu onzè disc Perifèria, la cantant Marina Rossell amb el seu el seu espectacle Cançons de la Resistència i el fenòmen del piano James Rhodes.

També hi va haver tres actuacions a la plaça de les Palmeres amb Ernest Prana, Cesc i Llum.

Un format similar es va repetir a la Llotja, on Agustí Buriel i Pere Martínez van omplir de música la tarda vespre amb les seves actuacions. Xarim Aresté va entonar les seves melodies més sensibles en la única actuació celebrada al Claustre del Convent de Santa Clara. Finalment l’espectacle Maribel Family, de l’Orquestra Maribel va fer moure grans i petits en el show que es va portar a terme a l’esplanada del Trabuc.

D’ARREU DE CATALUNYA. El festival ha atret públic de 151 poblacions diferents, principalment de l’Alt Empordà i de les comarques gironines. Concretament, un de cada quatre espectadors és públic local que viu a Castelló d’Empúries i Empuriabrava, amb el 26,62% del total. Els habitants d’altres poblacions de l’Empordà representen el 32,67% del total, amb Figueres (8,49%) i Roses (4,32%) com a ciutats que aporten més públic.

El 15,01% dels espectadors provenen de comarques gironines, principalment de la ciutat de Girona (6,19%) però també de Salt, Olot o Arbúcies. Els espectadors de les comarques de Barcelona representen el 20,28%. D’aquest percentatge un 6,33% correspon a la capital catalana. El públic estranger, principalment de ciutats com París, Montpellier o Santes, representa el 5,42% del total.

FITES ASSOLIDES. Segons ha informat l’organització, la valoració general d’aquesta primera edició és molt positiva, ja que s’han aconseguit els objectius plantejats, tot i les limitacions derivades de la covid-19. A banda d’oferir als veïns de Castelló d’Empúries i d’Empuriabrava i d’altres poblacions catalanes una oferta musical variada i de qualitat, també s’ha aconseguit projectar la població com a espai de dinamització cultural. L’organització assenyala que aquest fet ha generat un «impacte econòmic als establiments de la localitat».

EL FUTUR. Després d’aquesta bona boca que ha deixat la primera edició, l’alcalde de Castelló d’Empúries, Salvi Güell no dubta en afirmar que «és un projecte amb gran recorregut per la bona acollida que ha tingut en aquesta primera edició» i afegeix «treballarem perquè en properes edicions, Istiu es consolidi com a festival de música de referència a les comarques gironines».

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li