El festival d’arts escèniques FASTT tanca edició amb més de 500 espectadors

0
900

Els espectacles ‘MDR (Mort de Riure)’ i ‘Les coses excepcionals’ van aconseguir exhaurir totes les entrades


«Tal i com estem, que un festival com el Fasst no simplement es celebri, sinó que a més a més creixi, és…. brutal!». Així s’expressava l’actor Pau Roca després de representar les Coses Excepcionals en l’actuació del dissabte a tocar de l’ajuntament de Sant Mori. Una actuació que va posar el punt i final a la programació nocturna de la vuitena edició del festival d’arts escèniques amb més descentralització de la comarca.

Les primeres xifres facilitades per la organització indiquen que al llarg d’aquestes dues setmanes han passat més de 500 persones, tant pels espectacles del Fastt de Nit com pel Fastt de Dia. D’aquestes, una cinquantena han assistit a dues o més propostes. A això s’hi ha d’afegir que més de la meitat dels espectadors descobrien el festival d’arts escèniques per primera vegada.

PRIMERES VALORACIONS. La directora del festival, Rebecca Alabert, explica que «estem contentes perquè molts espectadors han descobert el festival i els micropobles que l’acullen». La directora afegeix que «malgrat les restriccions de la covid-19, l’edició d’enguany ha complert expectatives, donant protagonisme als sis pobles que han acollit el festival». Siurana, Vilaür, Vilamacolum, Palau de Santa Eulàlia, Garrigàs i Sant Mori, són les poblacions que han acollit els espectacles durant aquests onze dies de festival.

Alabert també valora molt positivament la implicació dels veïns i veïnes dels pobles, que no només han gaudit dels espectacles sinó que «s’han fet seu el festival».

L’ORGANITZACIÓ. Al llarg de les dues setmanes de durada del Fastt, l’organització ha preparat i cuidat cada detall. Cartells indicatius indicaven no només en quin espai es portava a terme l’actuació, sinó que també informaven de quines zones s’havien habilitat com a pàrking pels vehicles. L’accés a la zona es produïa de forma esglaonada, respectant distàncies. Una vegada a dins, el servei de càtering el feia el personal de la VistroVan directe a les taules, fet que evitava la trobada entre diferents grups bombolla.

L’accés a l’espai habilitat per gaudir de l’obra es feia a poc a poc i de forma controlada. Una formula que limitava al mínim el contacte entre diferents grups socials.

MÉS QUE PÚBLIC. Si s’analitzen les xifres absolutes, la mitjana de públic assistent es situa al 70% de les localitats. Tot i això, hi ha dos espectacles que van esgotar totes les entrades disponibles: Els Galindos i Sixto Paz i El Terrat, que van esgotar totes les entrades disponibles.

Però una de les característiques del Fastt és sobretot la proposta diürna. Una iniciativa que ha portat a escena una peça d’elaboració pròpia, fruit del treball del Colectivo Lamajara amb una quinzena de persones, on s’ha creat un ambient íntim que ha propiciat el treball en xarxa de tots els micropobles, tant a dalt de l’escenari com a baix.

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li