El festival Còmic de Figueres ofereix fins a setze espectacles per petar-se de riure

0
832

Del 13 al 16 d’abril se celebrarà el certamen de l’humor a onze localitzacions diferents de la ciutat, com l’espai Citroën


Tot i que la ciutat de Figueres encara no té els pressupostos aprovats i algunes iniciatives, sobretot culturals, pateixen per la continuïtat dels seus projectes i altres pengen d’un fil, el Festival Còmic de Figueres ja escalfa motors per a la desena edició. No se sap què passarà l’any vinent, però de moment la direcció del certamen del riure i les rialles de la ciutat presenta un total de setze propostes, onze de les quals gratuïtes. El festival Còmic tindrà lloc del 13 al 16 d’abril a onze espais diferents del centre de la ciutat.

GALA INAUGURAL. Tal com avançava HORA NOVA, Guillem Albà serà l’encarregat de conduir l’espectacle inaugural que també comptarà amb la presència de l’Orquestra Marabunta, The Umbilical Brothers, Yolanda Ramos, Mali Vanili, Capa i Espasa i els Xuriguera i Faixedas. Els especialistes en enologia i humor faran el brindis especial d’aniversari

ARTISTES INTERNACIONALS. Aquest festival de l’humor sempre ha completat la seva programació amb alguns noms internacionals, a la 10a edició, el públic podrà esclatar de riure amb el duet còmic australià The Umbilical Brothers format per David Collins i Shane Dundas. El duo torna al festival amb The Best Of en una ocasió única a Catalunya. Els australians són un fenomen mundial a internet i als certamens d’humor internacional, ofereixen un gran espectacle de mim i slapstick. Per altra banda, el cartell també posa el nom de la companyia del clown rus Dimitri Bogatirev –que va formar part del Cirque du Soleil i oferirà l’espectacle Aga Boom al Teatre El Jardí, com ja va fer al 2012. El darrer nom internacional de la programació és el de la ucraïnesa Irina Ivanytska. Juntament amb l’espectacle Mal Martínez i la Gala Inaugural, aquestes són les actuacions programades a l’escenari del Teatre Municipal.

ESPAI CINTROËN. A la plaça Catalunya es on sempre es fan les actuacions gratuïtes, però en aquesta edició s’ha ampliat l’oferta gratuïtaals barris de Sant Joan, Horta de l’Hospital i Rally Sud on les companyies BotProject, La Mano Jueves y El Negro y el Flaco mostraran les seves propostes de circ i humor per a tots els públics. A l’ espai Citroën hi haurà els espectacles dels clowns Leandre, Marcel Tomàs i el xou íntegre de Guillem Albà i La Marabunta.

NOVETATS I MÉS ACTIVITATS. Durant els dies del festival, la Fundació Clerch i Nicolau es convertirà en una 13, Rue del Percebe, amb la creació del Microteatre. El públic vaguejarà per l’edifici a través de cinc escenes a ritme de sis representacions per dia i quinze minuts d’interval, els microteatres aniran a càrrec de diferents companyies de teatre del territori. Pel que fa a les activitats paral·leles i per consolidar aquesta oferta l’organització ha programat sessions per practicar la risoteràpia i el ioga del riure, aquestes activitats es faran a l’antiga presó. També es presentarà el llibre Las Humoristas d’Isabel Franc i a la Rambla, La Cobla Contemporània oferirà el Sardaxou, una acció amb la qual el festival se suma amb humor als actes de la capitalitat de la Sardana. En aquesta edició el Cineclub Diòptria també s’afegeix aaquests dies al festival de l’humor: durant el mes d’abril hi haurà una programació especial tots els dijous amb la projecció de films d’humor.

Deu anys de bon humor

L’any 2008 es podien fer dues coses molt temeràries a Catalunya: obrir una immobiliària o iniciar un projecte cultural. I ja se sap: els pallassos sempre escullen l’opció equivocada; per això l’endevinen. El festival Còmic de Figueres neix d’aquest encert.

En deu anys han succeït greus catàstrofes naturals, s’han propagat virus de grips rares, ebola, iPhones; han caigut governs, se n’han aixecat de pitjors, la pólvora del terror no ha deixat d’escampar-se, Facebook tampoc, s’han destapat Wikileaks i corrupteles vàries, s’hauria hagut d’acabar el món l’any 2012 però no, s’ha apujat l’IVA vergonyosament, hi ha gent desplaçada malvivint arreu…

Potser aquest modest festival no sigui suficient per fer front a tanta fatalitat…De moment! Perquè segur, segur, segur que amb el bon humor com a antídot la meitat dels problemes actuals ni existirien. I si no, val més agafar-s’ho rient. Gràcies a totes per aquests deu anys de confiança.

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li