El Festival Castell de Peralada aposta per coproduir ‘Madama Butterfly’ de Puccini

0
13283

Es comencen a conèixer els primers noms de la 31 edició, entre els quals la renovada ‘Madama Butterfly’, dirigida per un equip artístic català


La 31a edició del Festival Castell de Peralada inclou una coproducció que juntament amb la Deutsche Oper Am Rhein de Düsselford-Duisburg pretén emocionar novament el públic de Peralada. En aquesta ocasió el certamen ha decidit apostar, un cop més, per Giacomo Puccini amb l’obra Madama Butterfly, una tragèdia japonesa segons l’autor. Aquesta òpera, signada per Joan Anton Rechi, amb escenografia d’Alfons Flores i vestuari de Mercè Paloma, s’estrenarà el proper 4 de febrer a la Deutsche Oper Am Rhein de Duisburg (Alemanya), i a Peralada es podrà veure les nits del 7 i 9 d’agost a l’auditori Parc del Castell.

EQUIP ARTÍSTIC CATALÀ. De la producció d’aquesta òpera se n’encarregarà un equip català capitanejat pel director d’escena Joan Anton Rechi, presenten una renovada posada en escena. Rechi presenta una proposta torbadora i emocional situada en el poètic univers de la destrucció. La narració, situada en el període més obscur de la ciutat de Nagasaki durant la II Guerra Mundial, converteix la tragèdia que afecta la protagonista femenina, immersa en la desolació, en una tragèdia també col·lectiva, que afecta a tots els personatges de la història. El director d’escena assegurava, durant la presentació a Barcelona que sempre li ha “semblat una casualitat que en l’argument d’aquesta història s’unissin una geisha de la ciutat de Nagasaki i un mariner nord-americà”.

El director del Festival Castell de Peralada, Oriol Aguilà, va sentenciar que aquestes propostes “reafirmen el festival en la seva capacitat de producció dins del camp de l’òpera internacional, així com la seva voluntat de continuar aportant nous elements que engrandeixen el món cultural i demostren la seva passió pel gènere i les veus”.

.

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li