El doble repte del ‘Cadaqués T’estimi’

0
1562

El cadaquesenc Joan Alsina farà aquest dimecres una marató benèfica i, a l’octubre, la segona edició del ‘puja i baixa’ al Far de Cala Nans 


La pandèmia de la covid-19 ha fet aflorar una solidaritat que s’ha fet notar en molts aspectes i en molts vessants durant aquest darrer any. En el cas del món esportiu, per exemple, s’han anat celebrat activitats i propostes benèfiques per tal d’aportar un gra de sorra en la lluita contra el coronavirus.

En Joan Alsina, de Cadaqués, ho sap prou bé. Acostumat a impulsar –i participar– en esdeveniments d’aquesta índole altruista, aquest dimecres, 5 de maig, tirarà endavant un nou projecte, ‘Cadaqués T’estimi’, una marató solidària a favor de Càritas i la residència geriàtrica ‘L’Hospital’ del mateix municipi costaner.

Amb uns 20 dies, ja ha estat capaç de recaptar més de 600 euros –630, concretament, en el tancament d’aquesta edició– a través de la plataforma migranodearena.org.

Així doncs, Alsina recorrerà els 42 quilòmetres propis d’una marató a través d’un recorregut que constarà d’uns 1.000 metres de desnivell positiu. En aquest sentit, el trajecte és precís: unir la platja de Sa Conca fins a Cala Jóncols, a Roses, anant i tornant dues vegades, amb un ascens al Faro per acabar de completar la distància maratoniana. «L’objectiu és anar engrescant-me i agafar forces de cara a l’octubre, quan repetiré el repte entre Sa Conca i el Far de Cala Nans», explica el protagonista abans d’afegir un detall molt important de cara a aquest dimecres: realitzarà la marató amb la mascareta posada. «És una dificultat afegida», subratlla.

UN REPTE EN DUES PARTS. En aquest sentit, el corredor cadaquesenc ja va completar l’any passat aquest dur repte, que constava en pujar i baixar 14 vegades al far, tancant d’aquesta manera una activitat amb més de 2.000 metres de desnivell acumulat que va fer amb unes dotze hores de temps. Abans, però, toca l’activitat d’aquest dimecres, on no es mira al cronòmetre, sinó a les voluntats: «No importa el temps que hi destini, tinc 46 anys i per mi el més important és la campanya».

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li