El ‘Diccionari biogràfic de l’Alt Empordà’, renovat i en línia

0
2359

La seva autora, Inés Padrosa, n’ha actualitzat les entrades, que ja es poden consultar des de qualsevol lloc del món


 

El Diccionari biogràfic de l’Alt Empordà, publicat per la Diputació de Girona el 2009 i obra de l’arxivera i bibliotecària Inés Padrosa, ja disposa de versió digital. Concretament, es pot consultar des de la web de la Diputació de Girona (www.ddgi.cat/publicacions) i del repositori cooperatiu Regira (www.bibgirona.cat/regira), coordinat pel Servei de Biblioteques.

Però a més, vuit anys després de la seva publicació, l’obra inclou un suplement amb les dades actualitzades dels personatges biografiats en actiu, des del 2008 i fins a l’abril del 2017, un projecte que, segons Padrosa, «representa la culminació d’una etapa de recerca que permet donar a conèixer el llegat intel·lectual tan important de la comarca».

La nova versió del Diccionari biogràfic de l’Alt Empordà no inclou noves entrades, sinó una actualització de les originals. En aquest sentit, l’autora ha avançat que està treballant en un nou volum que inclogui nous personatges.

La digitalització del diccionari, amb més de 2.000 entrades, implica, en paraules d’Inés Padrosa, «posar a l’abast de tothom i des de qualsevol lloc, d’una manera ràpida i directa, una obra de referència».

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li