El dia 15 Justícia cedirà oficialment a Ensenyament la presó del carrer Sant Pau

0
1498

D’aquesta manera se supera un obstacle més per començar les tasques de construcció de l’escola, que porta més de 12 anys en barracons


 

Bones notícies per al projecte de la nova escola Carme Guasch. El dijous 15 de novembre es farà oficial la cessió de l’edifici de la presó vella al Departament d’Ensenyament. D’aquesta manera se supera un obstacle més per començar les tasques de construcció de l’escola, que porta més de 12 anys en barracons.

El tràmit representa que Patrimoni (Economia), propietari de l’immoble, permet el traspàs de la presó del carrer Sant Pau al Departament d’Ensenyament, ja que fins ara l’ús era per al Departament de Justícia. L’acord es va produir en una reunió convocada per la portaveu d’ERC a Figueres, Agnès Lladó, amb els consellers d’Economia, Justícia i Ensenyament. A la trobada, Lladó va assegurar que «aquest projecte no podia continuar aturat» i per això calia trobar una «sortida molt urgent». La portaveu republicana a l’Ajuntament de Figueres creu que la nova escola comportarà beneficis al centre «però també pel barri i per tota la ciutat».

Durant la reunió, Ensenyament també va mostrar la seva voluntat d’apostar per situar a l’edifici de la presó usos educatius i formatius i, al mateix temps, es va comprometre a aportar la quantitat que es consideri oportuna per donar suport a la redacció del projecte constructiu. De tota manera, l’Ajuntament de Figueres ja va acordar el 2017 incloure al pressupost una partida de 325.000 euros per redactar el projecte.

El juny del 2014 l’edifici de la presó va quedar en desús per la inauguració del centre penitenciari del Puig de les Basses. Aleshores l’alcaldessa, Marta Felip, va anunciar la voluntat d’habilitar el recinte com a seu de l’escola Carme Guasch. El projecte preveu espais comuns per a la ciutat.

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li