El detenen per portar un fusell utilitzat per rodar un curt

0
1933

L’afectat en qüestió és Alfons Romero, que durant anys havia regentat una armeria a Figueres


 

La Guàrdia Civil va detenir dimecres un figuerenc de 67 anys per portar «un fusell de guerra» al maleter del cotxe. Segons van explicar els portaveus de la benemèrita, la secció fiscal del cos estava fent un control al tram jonquerenc de l’N-II quan va aturar el vehicle que conduïa l’arrestat. Després d’identificar-lo, li van registrar el maleter i hi van trobar la funda d’una arma, a l’interior de la qual hi havia un fusell de guerra de la marca Mauser del calibre 792PR fabricat a la Corunya.

Segons la versió que va difondre la Guàrdia Civil a través d’un comunicat, van detenir el conductor per tinença il·lícita d’armes, argumentant que no tenia el permís necessari i que, a més, havien comprovat que l’arma –que no estava registrada a cap base de dades– «estava en perfecte estat, i el forrellat que l’acompanyava i que és necessari perquè faci foc està en perfecte estat d’ús». La versió de l’arrestat, però, divergeix de l’oficial.

L’afectat en qüestió és Alfons Romero, que durant anys havia regentat una armeria a Figueres. I segons va explicar posteriorment, aquests dies el fusell que li van intervenir s’estava utilitzant per al rodatge del curt Demà tindrem sort (que és la història personal de l’exili de Joan Pacheco) en terres alt-empordaneses. Romero assegura que l’arma està inhabilitada, i que al maleter del cotxe també hi portava roba d’època que es vesteix per al rodatge. Admet que no portava la documentació, però assegura que va explicar la seva versió als agents, tot i que no el van creure.

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li