El desgovern del govern

0
944

No és una sorpresa per a ningú la crisi política per la qual travessa l’Ajuntament de Figueres després de la ruptura del bipartit figuerenc de CiU i PSC. Durant les darreres setmanes hem pogut veure als mitjans de comunicació una guerra creuada entre els dirigents de tots dos partits però els puc assegurar que això solament ha estat la punta de l’iceberg; les critiques que vostès no han vist són de més importància i feien presagiar la ruptura.

El resultat és que per culpa d’aquesta incapacitat per posar-se d’acord, per la falta d’habilitats per negociar i crear complicitats, ara coma ara no tenim ni un esborrany de pressupostos per al 2017, un pressupost que hauria d’estar aprovat des del 31 de desembre passat.

Els divuit mesos que ha durat aquest govern han estat un cúmul de despropòsits i d’una falta absoluta d’un projecte coherent de ciutat que donés sentit a l’acció de govern. Mes rere mes, ple rere ple, hem assistit a una alarmant lluita personalista i partidista entre els socis de govern per adquirir més cota de poder oblidant l’objectiu i fi de tota política: la funció pública i el servei al ciutadà.

Els resultats d’aquest govern són ben coneguts: augment del nombre de regidors amb dedicacions parcials i exclusives; augment dels càrrecs de confiança; creació de llocs d’alta direcció de dubtosa utilitat pública; adquisició d’edificis després d’anys de pagar lloguers sense cap funció; polítiques clientelistes a la recerca del vot estratègic; deteriorament, deixadesa i brutícia de l’espai públic; augment de la sensació d’inseguretat; empitjorament de les condicions lumíniques de la ciutat; nul·la transparència en la gestió; menyspreu per la participació ciutadana; ruptura del diàleg social; desinversió als barris; incapacitat per complir compromisos, terminis i acords; falta d’idees per atreure inversió i crear ocupació; cap proposta per evitar la fugida de talent i de joves de la ciutat, … al que s’ha d’afegir una nefasta gestió d’una negociació col·lectiva que va acabar amb una vaga d’escombraries que va paralitzar la ciutat aquest Nadal, el retard i la falta de previsió a l’hora de realitzar la nova contracta d’escombraries perpetuant les deficiències en la neteja de la ciutat i la incapacitat per tenir un pressupost per a 2017 que mostri les línies estratègiques i d’acció per aquest any.

És evident que davant d’aquest panorama, la coalició de CiU i PSC, sumat aquell que usa l’argument de l’estabilitat per accedir al poder, ha estat el pitjor govern que ha passat per aquest consistori des de l’arribada de la democràcia. Un govern personalista, d’interessos particulars, incapaç de gestionar una ciutat on el primer siguin els ciutadans, les seves necessitats i el seu benestar.

Una situació que m’amoïna i m’entristeix. Per això C’s continuarà treballant per oferir una alternativa de govern, continuarà sent una oposició responsable, constructiva, disposada sempre a fer ciutat i a treballar per tots i cadascun dels ciutadans de la nostra vila.

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li