El descens de Maçanet podria puntuar per a l’European Cup i l’Open d’Espanya

0
542

El Club BTT Els Senglanassos de Maçanet de Cabrenys ha de prendre aquesta setmana una important decisió que por afectar el futur de la seva cursa més emblemàtica, la Masdh6, el descens de BTT. La prova, que se celebrarà el 10 d’abril, ha rebut tres ofertes per puntuar a la Nissan European Cup, l’Open d’Espanya i la Copa Catalana, i els responsables del club han de decidir si aposten per les dues primeres, amb l’important ressò mediàtic que comportaria, o per la tercera, que implicaria excloure la cursa dels calendaris europeu i estatal.
La Nissan European Cup consta de cinc proves, la primera de les quals seria la Masdh6 de Maçanet. Les quatre restants estan previstes a Namur (Bèlgica, 29 de maig), La Bresse (França, 19 de juny), Oz en Oissans (França, 31 de juliol) i Amiata (Itàlia, 25 de setembre). Els responsables de la marca van visitar recentment el circuit de la localitat altempordanesa i van quedar gratament sorpresos.
“Van valorar positivament que es tracta d’un circuit tècnic molt difícil però que no és perillós”, explica Jep Corominas, membre dels Senglanassos, que destaca que entrar a la Nissan European Cup comportaria beneficis tant per al municipi, com per a l’Alt Empordà i fins i tot per a les comarques gironines. “La repercussió de la cursa arriba a tot Europa, i la difusió i la promoció no seria només de Maçanet, sinó que seria de tot l’entorn”.

cursa de referència. L’organització no amaga que l’objectiu dels Senglanassos és el de convertir la Masdh6 en una cursa de referència en l’àmbit internacional i que Maçanet de Cabrenys sigui “coneguda arreu d’Europa per tenir el circuit més tècnic de la península”, i en aquest sentit incorporar-se a la Nissan European Cup representaria un pas endavant per donar-se a conèixer, ja que la cobertura mediàtica assegura una important projecció internacional de la prova.
L’entrada en aquest circuit es pot complementar amb l’Open d’Espanya, una competició que organitzarà enguany la Federació Espanyola de Ciclisme i que espera comptar amb la cursa de Maçanet entre les seves proves, però en canvi obliga a descartar la Copa Catalana, de la Federació Catalana de Ciclisme. “Tenim sentiment català i ens costa decantar-nos per l’Open d’Espanya en detriment de la Copa Catalana, però com a organització hem de valorar què ens interessa més”, raona Corominas, que lamenta que les dues federacions no puguin treballar de forma conjunta i que els obliguin a escollir.

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li