El culte al cos puja al podi

0
1235

Diferents competidors de l’Alt Empordà excel·leixen en les noves modalitats del culturisme tradicional


Hi ha qui recull els èxits esportius damunt la gespa d’un camp de futbol, d’altres ho fan després d’etzibar una puntada de peu gloriosa en un tatami o també hi ha els qui canten victòria al manillar d’una moto que enfila les rectes a més de 300 quilòmetres per hora. Els camins per arribar al cim són ara més que mai un conglomerat de cruïlles, unes bifurcacions en les quals, des de fa un temps, també s’hi han de contemplar els esportistes que treballen els seus bons resultats des del gimnàs, un col·lectiu que cada vegada excel·leix més a l’Alt Empordà.

És el cas de la Linna Real, una figuerenca que des de fa dos anys competeix en la creixent modalitat de Biquini Fitness i que a principis de març es va proclamar campiona catalana en categoria promesa entre un grup de noies de fins a 163cm d’altura. “Estic molt contenta perquè el resultat és fruit de molt de sacrifici i esforç, cal tenir molta força de voluntat”, explica Real, que es marca com objectiu guanyar el Campionat d’Espanya i poder competir, d’aquesta manera, en àmbit internacional.

La Linna, mare d’una nena, només fa un any que practica el Biquini Fitness, una modalitat del fisicoculturisme que, després de trencar motlles als Estats Units, s’ha instaurat des de fa pocs anys a casa nostra. L’objectiu? Que els participants tinguin un bon equilibri entre la proporció corporal, el to i un aspecte físic saludable, amb especial èmfasi a una bona nutrició.

El seu, però, no és un cas atípic a la comarca. De fet, molt abans que ella ja triomfava damunt del podi Sandra de Palma, una figuerenca amb un currículum d’èxits molt extens on destaca el primer lloc al Campionat d’Espanya de Biquini Fitness Master de l’any passat. “Cada vegada hi ha més noies que prefereixen tenir un cos fitness a un cos prim, i això fa que algunes s’interessin en com es poden arribar a preparar per arribar a competir”, explica la fisicoculturista, que juntament amb Real s’entrena al gimnàs Enforma Gym de Figueres, un espai dedicat sobretot al sector de la musculació i la tonificació.

De fet, el gimnàs en qüestió és dirigit per Carles Solà, un altre esportista local amb bona experiència en això de regnar als campionats catalans i estatals. I és que sense anar més lluny, a mitjan del mes passat va quedar campió d’Espanya en la modalitat de Powerlifting, amb una marca de 215kg, com també sotscampió en la categoria de pes mort gràcies a un registre de 280kg. “En el Powerlifting competitiu, com en qualsevol altra disciplina esportiva, hi ha una part de sacrifici molt gran i calen moltes hores de dedicació, però tot això s’harmonitza amb el caràcter de la persona”, explica Solà.

Actualment, l’apogeu del fisicoculturisme al gimnàs empordanès ha fet que el nombre de competidors hagi augmentat fins a cinc (Biquini Fitness, Men’s physique i Men’s short), tot i que l’any vinent ja en seran dos més.

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li