El CrossFit posa en forma la comarca

0
1966

CrossFit Tramuntana, a Castelló d’Empúries, presenta 10 esportistes del club a la lliga catalana d’aquesta modalitat


Fent un exercici –mai millor dit– de simplicitat, es podria dir que el CrossFit va nĂ©ixer per combatre la rutina. L’encarregat d’impulsar-lo va ser un jove universitari de 18 anys, Greg Glassman, qui el 1974 va crear un programa d’entrenament basat en moviments funcionals fets en alta intensitat, en comptes de seguir la metodologia convencional i monòtona de llavors. Primer ho va provar amb els atletes dels gimnasos del sud de Califòrnia, i l’èxit el va portar desprĂ©s a implantar-ho entre els agents policials d’aquest estat, primer, i els mariners, bombers i militars estatunidencs, desprĂ©s.

Aquella invenció sembla que va ser fructífera, tenint en compte que actualment aquest moviment de preparació esportiva compta amb més de 15.000 boxs –llocs d’entrenament on es practica el CrossFit– arreu del món afiliats.

Un d’aquests gimnasos especialitzats és a l’Alt Empordà. El CrossFit Tramuntana, ubicat a Castelló d’Empúries, nota millor que ningú l’evolució d’aquesta disciplina. Un exemple d’aquest auge el trobem en el nombre de persones inscrites a la Prodivision League, la lliga catalana: l’any passat, en la primera edició de la competició, hi havia cinc representants del club alt-empordanès: un d’ells era Carlos Romero, que es va proclamar campió de la categoria Novel, mentre que aquest any la xifra s’ha doblat i ja en són 10: Jessica Losada (Novel femení); Lorien Hernández i Marc Sayol (Novel masculí); Iris Ayerbe (Scaled femení); Carlos Romero, Joaquin González, David Batlle, Paolo Bravo i Gerald Palomar (Scaled masculí) i Jeroni Moyano (RX masculí).

«Es tracta d’un mètode de fitness pensat per ser aplicat a tots els nivells i edats. Es presenta en un format d’una hora de classe dirigida i, dins d’aquest temps, hi ha una part d’escalfament, una part preparatòria i el WOD –work of the day–, que és la pràctica del dia en alta intensitat. El que fa el coach amb aquest procés és portar-lo al nivell i les necessitats de cadascú, al cap i a la fi el repte és la mateixa persona», explica la codirectora del CrossFit Tramuntana, Anna Moyano, que juntament amb Jeroni Moyano dirigeix el centre empordanès. «És una pràctica de moda, ho notem molt, tot i que a l’Alt Empordà encara es pot considerar nova», afegeix.

CrossFit Tramuntana es va afiliar a la marca CrossFit aquest estiu, i els canvis han estat, sobretot, logístics. «Ara disposem d’un espai molt més gran i adequat al polígon industrial El Pla de Castelló, un lloc especialment preparat per a la pràctica d’aquesta disciplina esportiva», detalla Moyano abans de recalcar que l’accés a la marca oficial pràcticament no ha comportat canvis pel que fa a la preparació «Les persones que tenim a la sala ja estaven formades en CrossFit i, per tant, ja aplicaven el mètode professional», detalla la responsable.

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li