El cos com a transmissor

0
803

El certamen artístic més radical de la comarca posa el punt i final als festivals d’estiu cada temporada a mitjans de setembre a Boadella i Les Escaules. La Muga Caula és l’única trobada dedicada a la performance i l’art d’acció que se celebra en tot Girona i, des de fa gairebé deu temporades que duu fins aquell tranquil poblet empedrat una quinzena (a vegades més) de creadors vinguts de tot Europa que han escollit el propi cos i la pròpia acció com a eina per fer art contemporani.
Impulsats per l’activista cultural Joan Casellas, els deixebles de Marcel Duchamp tornen el proper divendres a la càrrega sota el lema: La resistència Caula: Un paisatge en forma de mapa. “La crisi financera i el foc de l’Empordà ens han situat al bell mig d’un paisatge terrenal i social dolorós, s’imposa resistir de forma activa per guarir les ferides i tornar a caminar”, explica Casellas.
Aquest fet de col·locar la crisi al punt de mira no és d’estranyar, ja que aquesta ha fet perillar l’existència del propi festival. Com no podria ser d’altra manera, però, els ‘caulistes’ contesten als mal auguris amb humor àcid . Han emès la ‘cauleta’, una moneda pròpia amb paritat amb l’euro amb la qual es podrà pagar durant el certamen. “És tant una posició simbòlica com pràctica, no podem esperar més davant una administració paralitzada”, explica Casellas.

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li