El corall vermell extret il·legalment per un grup de pescadors furtius torna al mar

0
1412

Un equip subaquàtic dels Agents Rurals reimplanta 1,86 quilos que es van decomissar la setmana passada


Un total de 150 colònies extretes il·legalment per un grup de furtius han tornat al mar. Un equip subaquàtic del grup de suport marí dels Agents Rurals, juntament amb biòlegs de l’Institut de Ciències del Mar (ICM-CSIC) i de la Universitat de Barcelona, han aconseguit reimplantar el corall vermell al fons marí. El corall es va recuperar en una operació el passat 17 de juliol, i des de llavors es va mantenir viu dins d’uns aquaris. Els experts van trobar diverses zones dins el Parc Natural del Montgrí, les Illes Medes i el Baix Ter per poder-ne fer un reimplantament utilitzant una massilla que uneix la base del corall amb la roca. Aquest protocol ve definit per la Direcció General de Pesca i Afers Marítims del Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació (DARP), i té com a objectiu aconseguir readaptar i regenerar el corall robat.

L’extracció de corall entre les aigües interiors de la zona situada entre el cap de Begur i la frontera amb França està suspesa fins a l’any 2027. Aquesta mesura la va adoptar el Departament d’Agricultura l’any 2017, seguint les recomanacions d’un informe efectuat per 14 experts de cinc institucions científiques de reconegut prestigi, sobre l’estat del corall vermell (Corallium rubrum) al litoral de Catalunya. Amb aquesta mesura es vol intentar garantir la perennitat de les poblacions de corall vermell i les activitats de pesca en el futur.

Tot i això, la normativa no protegeix les aigües exteriors de la pesca de corall, i el Ministeri d’Agricultura, Ramaderia i Pesca va atorgar 12 llicències de pesca entre el 2018 i el 2019, per la zona d’aigua exterior entre Begur i Arenys de Mar. Una dificultat afegida pels operatius de vigilància, ja que han de determinar si el corall intervingut prové d’una zona inclosa en el pla de protecció.

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li