El contracte entre l’Ajuntament i la Protectora era irregular des de l’any 2001

0
1417

El Consell Comarcal s’encarregarà del servei a partir de l’1 de gener i rebrà un mínim de 26.761 euros del consistori


 

Figueres s’ha pogut deslliurar d’una situació irregular que arrossegava de feia temps. Es tracta de la gestió del servei de recollida d’animals domèstics abandonats. El conveni entre l’Ajuntament i l’Associació Protectora d’Animals i Plantes de Figueres no era del tot legal. Des del 2001 es tenia coneixement que «el conveni estava fora de llei i s’havia convertit en un contracte que es prorrogava any rere any de manera automàtica». Aquesta va ser una de les explicacions que va exposar el regidor de Medi Ambient, Francesc Cruanyes, en el darrer Ple extraordinari. Una sessió en la qual es va fer oficial el traspàs de les competències al Consell Comarcal de l’Alt Empordà.

El tràmit ja estava en l’ordre del dia del Ple del novembre però la qüestió va generar dubtes a l’oposició i es va decidir ajornar la votació. I és que el traspàs de les competències de la recollida d’animals al Consell Comarcal havia de tenir el suport de la majoria del plenari. Les explicacions del regidor Cruanyes _de manera molt didàctica i en format FAQs_ van convèncer la majoria de grups. La mesura es va aprovar per 14 vots a favor i 3 abstencions.

El contracte entre l’Ajuntament i l’Associació Protectora d’Animals i Plantes de Figueres s’acaba el 31 de desembre. Per tant, a partir de l’1 de gener les competències de recollida d’animals abandonats les passa a assumir el Consell Comarcal per un cost anual de 26.761 euros variable. Aquest paquet inclou un servei de 24 hores al dia i 365 dies a l’any i un màxim de recollida de 100 animals a l’any. La intenció, però, és que la conscienciació faci que les xifres no s’hagin de sobrepassar i en tot cas s’ha de tendir a la reducció. Fins ara es pagava una quantitat fixa a la gossera 21.496 euros tant si es recollien 10 animals com 100 o 200. Hi havia també limitacions d’horaris.

El portaveu de Cs, Héctor Amelló, va preguntar al regidor de Mobilitat des de quan eren conscients de la situació irregular amb la protectora. Francesc Cruanyes va respondre: «Des que soc regidor». També va afegir que cada vegada que es prorrogava el contracte de manera automàtica l’interventor advertia de la situació. Cruanyes va argumentar: «No podíem tallar de soca-rel el servei i la Protectora no ha deixat mai de complir. Havíem de buscar una solució immediata i de futur i per això vam incentivar la instal·lació supramunicipal». Aquesta instal·lació serà el futur Centre d’Acollida d’Animals.

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li