El consum d’aigua al litoral empordanès baixa un 32,1%

0
894

El descens més marcat s’ha registrat a Cadaqués, on les últimes vuit setmanes s’ha consumit un 53,4% menys d’aigua que durant el mateix període de l’any passat


La Covid-19 ha comportat un canvi radical en el comportament del patró de consum d’aigua dels municipis en zones turístiques. Des de l’inici del confinament, a mitjans de març, la demanda d’aigua s’ha mantingut pràcticament constant i enguany no s’han observat els habituals increments de consum dels caps de setmana, de la Setmana Santa, ni tampoc la tendència generalitzada a l’augment que es produïa en anys normals mentre anava avançant la primavera.

Si es comparen les dades d’aquest any amb les del mateix període del 2019, es fa evident la caiguda, i la distància entre els consums s’ha anat eixamplant a mesura que han avançat les setmanes de confinament. Des de la declaració de l’estat d’alarma, ara fa vuit setmanes, el Consorci de la Costa Brava ha subministrat un 20,5% menys d’aigua que durant el mateix període del 2019 en el conjunt de les seves tres xarxes (Costa Brava nord, Costa Brava centre i Costa Brava sud). I la reducció percentual s’ha accentuat especialment a la Costa Brava nord, que és l’alt-empordanesa, on ha arribat fins al 32,1%.

Als municipis on el Consorci fa més del 95% de l’abastament anual en alta (Cadaqués, Empuriabrava, Roses i Lloret de Mar), la tendència s’ha pogut constatar amb claredat. La seva activitat principal va lligada al sector serveis, sobretot al turisme, i la pràctica absència de recursos locals permet fer-hi una quantificació més precisa de l’impacte del confinament sobre la demanda d’aigua. El tancament de bars, restaurants i hotels per la pandèmia ha provocat una forta disminució de la demanda.

A Cadaqués, per exemple, s’hi ha registrat un descens del 53,4%. A Empuriabrava la baixada ha sigut del 37,3%, i a Roses, del 25%. I es constata que el descens en el volum de subministrament és més destacat durant els caps de setmana que en dies laborables.

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li