El consorci del Castell de Sant Ferran de Figueres vol atraure turistes culturals

0
496

El consorci del Castell de Sant Ferran de Figueres s’ha marcat aquest any com a objectiu posar en marxa algunes iniciatives culturals per atraure més visitants. Anualment, la fortalesa rep al voltant de 38.600 persones, d’aquestes només un 1% són de Figueres. Per aconseguir-ho, la museïtzació del castell és un primer pas.
Així, s’ha signat un conveni de col·laboració amb la Universitat de Barcelona, pel qual es proposa crear dins el castell una sala d’interpretació, que mostraria al visitant a través d’un vídeo amb imatges de tres dimensions i recreacions històriques, com va ser la construcció faraònica de la fortalesa lligada amb el desenvolupament urbanístic de la ciutat. “Quan es va construir el castell, Figueres tenia 1.500 habitants. Van arribar 4.500 obrers. Està clar que això va implicar un creixement demogràfic molt important per Figueres”, explica el director del Consorci, Damià Abella, tot afegint: “A més, hi va haver una important contribució dels enginyers militars a la ciutat. Aquests mateixos enginyers van fer la cobertura de la riera que es convertiria en la Rambla i van projectar molts dels edificis civils. La nostra voluntat és, per tant, mostrar la vinculació que el castell i Figueres tenen des dels seus inicis”.
Segons ha explicat Damià Abella, la producció del vídeo es farà aquest 2014 gràcies al conveni amb la UB, tot i que del seu discurs s’encarregarà la Fundació Fortaleses Catalanes, amb qui signarà un conveni de col·laboració cultural perquè el castell disposi de l’assessorament d’un conservador, un assessor i un arqueòleg, sense que això impliqui cap contrapartida econòmica. “Si volem promocionar les visites al castell, aquest vídeo també s’hauria de projectar a l’Oficina de Turisme de Figueres”, proposa Abella.

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li