El consistori traça algunes línies d’actuació per encarar les preocupacions veïnals

0
845

L’Ajuntament de Figueres es va reunir amb els veïns i les veïnes del barri de la Marca de l’Ham, fa un parell de setmanes, per «escoltar les demandes i les preocupacions i establir línies d’actuació conjuntes i d’aquesta manera millorar la convivència»


L’Ajuntament de Figueres es va reunir amb els veïns i les veïnes del barri de la Marca de l’Ham, fa un parell de setmanes, per «escoltar les demandes i les preocupacions i establir línies d’actuació conjuntes i d’aquesta manera millorar la convivència», tal com apunten. La reunió va estar encapçalada per l’alcalde accidental de Figueres, Jesús Quiroga, i es va fer juntament amb la Guàrdia Urbana i els veïns i les veïnes del barri.

ACTUACIONS. Durant la reunió, les fonts municipals expliquen que es van comprometre a emprendre diversos compromisos i durant la setmana passada es van dur a terme algunes de les actuacions acordades. Una de les primeres accions va ser la que la Guàrdia Urbana va realitzar dilluns, 8 d’agost, un dispositiu amb suport caní a la Marca de l’Ham. El dispositiu va acabar amb un total de tres denúncies per tinença de substàncies, una per conducció negligent i fins a onze persones identificades. En aquest sentit, també es va fer la inspecció d’un bar.

La segona acció que es va fer va ser la de comprovar i identificar els vehicles d’un solar del carrer Taure que s’utilitza com a zona d’estacionament. Es van denunciar quatre vehicles per estar estacionats més de 72 hores en el mateix indret i també per infraccions en matèria d’assegurances i ITV. Amb aquests vehicles s’ha iniciat un expedient de vehicle abandonat i transcorregut el termini legal seran retirats de la via pública. Des de l’Ajuntament de Figueres recorden a la població que l’ordenança municipal de circulació prohibeix estacionar en un mateix lloc més de 72 hores consecutives així com abandonar un vehicle a la via pública.

Finalment, la darrera acció empresa va ser el dispositiu de neteja viària a la urbanització de Carles Corretger de la Marca de l’Ham, juntament amb Fisersa i Guàrdia Urbana, per tal de retirar ferralla i voluminosos acumulats. El dispositiu de neteja va acabar omplint sis camions de deixalles que van portar a l’abocador comarcal. En el dispositiu, la Guàrdia Urbana va identificar una persona que acumulava ferralla a la via pública.

OCUPACIÓ. Detallen que, a més d’aquestes accions, el cos de la Guàrdia Urbana fa temps que treballa en la identificació de les persones que viuen a les cases ocupades per seguir el procediment establert i «es continua treballant amb els compromisos adoptats a la reunió de la setmana passada». Segons el consistori figuerenc, l’objectiu principal és el de treballar per millorar la convivència al barri de la Marca de l’Ham.

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li