El Consell Comarcal prepara canvis en la recollida de residus

0
984

La presidenta del consell, Sònia Martínez, considera que «la comarca farà un gran pas qualitatiu pel que fa a la recollida de residus i el respecte al medi ambient»


La consellera comarcal delegada de Medi Ambient, Anna Palet, va exposar la setmana passada al consell d’alcaldes les línies de treball que esbossaran el Pla estratègic de residus comarcal que es portarà a aprovació en el proper ple. La presidenta del consell, Sònia Martínez, considera que «la comarca farà un gran pas qualitatiu pel que fa a la recollida de residus i el respecte al medi ambient».

El Consell Comarcal ha redactat el nou pla basant-se en una diagnosi exhaustiva fruit d’un procés participatiu al qual van participar tots els municipis de la comarca. Un cop aprovat el document es podrà iniciar la redacció dels estudis tècnics, que permetran posar en marxa els canvis en la recollida de residus.

Per tal de satisfer les necessitats de cada municipi de menys de 4.500 habitants s’ha dividit la comarca en cinc zones (serra de l’Albera, serra de l’Estela, conca del Fluvià, conca de la Muga i serra de Rodes) i que cada grup haurà de definir el tipus de model de recollida que més li convingui. El text que es porta a aprovació presenta una proposta multimodel que permet donar resposta a les necessitats de cada poble. Actualment, 63 municipis tenen delegada la recollida selectiva de paper, vidre i envasos al Consell Comarcal, 28 deixalleries formen part de la Xarxa comarcal de deixalleries i tenen delegat el servei de recollida de residus especials, 10 municipis tenen delegada la recollida de fracció orgànica, 7 municipis tenen delegada la recollida de fracció resta i 50 municipis tenen la prestació de servei d’implantació i seguiment de compostatge casolà.

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li