“El Consell Comarcal no és ningú per demanar quin topònim ha de portar el pantà”

0
768

Un bon enrenou s’ha creat a la comarca amb la polèmica sobre el nom del pantà.
No hem encetat cap conflicte que no hi fos, però el que a mi em sap greu és la dimensió que està agafant. Simplement, si ens haguessin dit fa tres anys que havíem de seguir un camí i que el resultat seria aquest, d’acord, ho hauríem acceptat. Però ens trobem que hem anat a veure tots els organismes i tots ens han dit que no era un tema polític sinó tècnic. Aleshores, hem vist també que dins de Toponímia ja hi són tots els organismes de la Generalitat. Hi ha Territori i Sostenibilitat, Cultura, Institut d’Estudis Catalans i l’Institut Cartogràfic.

Per tant, segons vostè, aquest conflicte s’ha polititzat?
Sí, perquè el resultat no ha agradat. Per les informacions que tenim, els tècnics estan amb un pam de boca perquè al·lucinen amb la dimensió que ha agafat aquest tema. Ells són els professionals i han estat un any treballant amb això. A més, a la reunió on es va aprovar el canvi, precisament, hi havia els representants de Territori i Sostenibilitat.

Al gener vostès anuncien que el canvi de nom ja és oficial i que el pantà passarà a dir-se Darnius.
Quan m’assabento que la decisió de Toponímia ja està presa, truco a Política Lingüística i em diuen que l’expedient és conclòs. Ens comuniquen també que ja podem canviar els rètols que siguin de la nostra competència. Amb tot això, només quedava la certificació, però això s’estronca, i des de molts departaments i des del partit, CiU, es comença a treballar. S’hi involucra el Consell Comarcal, cosa que en 34 anys cada vegada que s’hi ha involucrat ha perjudicat Darnius. Una vegada s’ha perjudicat Darnius mai s’ha anat a Boadella a dir-li: escolta, que la majoria de l’embassament el té Darnius, que la resclosa la té Darnius, que el que va inundar més part del seu municipi va ser Darnius.

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li