El Consell Comarcal ja té aprovat el nou pla LGBTI+

0
646

El pla, que es pretén que sigui vigent fins al 2025, està pensat perquè els ajuntaments alt-empordanesos s’hi puguin adherir


El Consell Comarcal de l’Alt Empordà ha aprovat definitivament el nou pla LGBTI+, que té com a objectiu estratègic establir un marc general d’actuació i orientació per desenvolupar polítiques LGBTI+ a la comarca. El pla, que es pretén que sigui vigent fins al 2025, està pensat perquè els ajuntaments alt-empordanesos s’hi puguin adherir. Els tres eixos estratègics de treball en el qual s’emmarca són: incorporar la perspectiva LGBTI+ en les diferents àrees del Consell Comarcal de l’Alt Empordà i dels municipis que s’adhereixin al pla; combatre la discriminació per raó d’orientació sexual i identitat de gènere i fomentar la visibilitat del col·lectiu LGBTI+.

La redacció del pla la va posar en marxa l’octubre del 2017 la Comissió SAI Alt Empordà, un espai col·laboratiu gestionat per l’Equip d’Inclusió i Atenció a la Comunitat de l’Àrea de Benestar del Consell Comarcal. Aquesta comissió pretén incidir en la reflexió sobre l’acompanyament institucional a les persones LGBTI+, repensant la mirada, els models d’intervenció, les creences i els estereotips en espais que poden esdevenir hostils.

Per dur a terme les 37 accions que contempla el document és important que els agents públics (municipis i diferents serveis), el tercer sector i els agents privats treballin en xarxa, de manera coordinada i fent efectius i operatius espais de treball creats amb aquesta finalitat. El nou pla, que fins ara estava en exposició pública, ha passat a ser definitiu aquest mes de juliol al no haver-se presentat cap esmena.

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li