El Consell Comarcal haurà de pagar 242.726 euros a la Universitat de Girona

0
887

Els diners corresponen a una subvenció de l’Estat que es va perdre perquè el Consell va presentar tard una documentació


 

El Tribunal Superior de Justícia de Catalunya ha desestimat un recurs d’apel·lació que havia presentat el Consell Comarcal de l’Alt Empordà i el condemna a pagar 242.726,40 euros més interessos de demora (des del 7 de maig del 2012) a la Universitat de Girona (UdG). Els diners corresponen a una subvenció que l’Administració comarcal havia de rebre de l’Estat i que havia de pagar a la UdG d’acord amb un conveni que van signar l’any 2007.

L’acord es va signar el 12 de novembre del 2007 per desenvolupar el projecte «L’Administració des de la llar a la comarca de l’Alt Empordà». El conveni establia que el Consell Comarcal aportaria de manera directa 72.912,96 euros i la Universitat, 169.430,24 més. La resta, 243.043,20 euros, corresponien a una subvenció que havia de concedir el Ministeri d’Administracions Públiques i que el Consell Comarcal havia de transferir a la universitat.

Segons recull la sentència, la Secretaria d’Estat de Cooperació Territorial va concedir l’ajut a través d’una resolució el 9 de juliol del 2007, però no el va arribar a abonar mai perquè el Consell no va enviar la documentació de l’adjudicació abans de l’1 de desembre, tal com estableix la normativa. Per això la interlocutòria conclou que -tal com ja recollia la sentència emesa el 2015 pel Jutjat Contenciós Administratiu Número 3 de Girona- la pèrdua de la subvenció es va produir per «incompliment de les obligacions del Consell Comarcal», que oficialment era el beneficiari de l’ajut. Perquè tot i admetre que la UdG va presentar la certificació de despeses amb càrrec a la subvenció el 24 de febrer del 2009, conclou que en aquest cas sí que es van complir els terminis fixats per la normativa.

DESESTIMAT. En el recurs que havia presentat, l’Administració comarcal al·legava que els fets havien prescrit perquè havien passat més de quatre anys de la data en què s’havia de fer efectiu el pagament. De fet, una clàusula del conveni pactava que el 80% del projecte s’abonaria al febrer del 2008 i la resta, quan la UdG hagués certificat l’import de les despeses, abans del 5 de desembre d’aquell mateix any. Però en l’expedient administratiu hi consta un requeriment de pagament del 2012 i diversos correus electrònics en què es reclamava que s’abonés la subvenció.

A més, la sentència diu que «l’execució del projecte es perllongava fins al 31 de desembre del 2008, i és indubtable que la presentació de la certificació de despeses el 24 de febrer del 2009 per part de la Universitat exterioritza la seva voluntat de rebre l’import».

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li