El Consell Comarcal entrarà a Fisersa, que gestionarà l’aigua de 25 pobles més

0
871

El Consell Comarcal de l’Alt Empordà entrarà a Figueres de Serveis SA, la societat privada plurimunicipal que actualment depèn dels ajuntaments de Figueres i Vilafant, tot i que també gestiona l’abastament d’aigua de vuit pobles de l’entorn. L’objectiu és aprofitar l’estructura tècnica i els mitjans humans de Fisersa per prestar els serveis públics de proveïment d’aigües, clavegueram, sanejament i depuració d’aigües a tot l’àmbit de l’Alt Empordà.
El president del Consell Comarcal, Ferran Roquer, recorda que una de les seves prioritats de govern és millorar la prestació de serveis als pobles de la comarca, i que només d’entrar ja es van adonar que hi havia diversos municipis que tenien problemes per concentració de nitrats a l’aigua. Buscant solucions van veure que el pantà de Darnius Boadella té capacitat per abastar més zones que l’àrea urbana de Figueres, i es van posar en contacte amb els ajuntaments de la capital i de Vilafant per integrar-se a Fisersa. Perquè, segons diu Roquer, “segurament agafar l’aigua lliure de nitrats del pantà és l’opció més barata de totes”.
El gerent de l’empresa, Lluís Martínez, explica que la idea és que Fisersa gestioni l’abastament d’aigua en alta de les zones de l’Albera, l’Estela i el Fluvià, que actualment depenen del Consell Comarcal, i també dotze depuradores municipals (les de la Jonquera, la Jonquera-els Límits, Agullana, Vilajuïga, Peralada, el Far d’Empordà, Vilamalla, Navata, Bàscara, Sant Miquel de Fluvià, Saus-Camallera i Ventalló). En aquest cas encara depenen de l’Agència Catalana de l’Aigua (ACA), però està previst que l’Administració comarcal n’assumeixi aviat la gestió.

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li