El Consell Comarcal confirma que enguany els ajuntaments impulsaran menys projectes

0
1051

Els tècnics del Consell Comarcal de l’Alt Empordà intervindran, al llarg d’aquest any, en la redacció de setze projectes urbanístics de rehabilitació d’espais públics, millora dels serveis o construcció de nous equipaments.Ho faran en el marc del Programa d’Assistència Tècnica als municipis 2011, que es va aprovar en el ple comarcal celebrat dimarts al vespre.
Aquest pla preveu que els tècnics del Consell assessorin els dels ajuntaments a l’hora de redactar projectes que, per norma general, després s’inclouran en el Pla Únic d’Obres i Serveis de Catalunya (PUOSC) o en altres programes de la Generalitat (tot i que algunes de les actuacions també les executen directament els consistoris amb fons propis o col·laborant amb altres administracions). A més, els tècnics comarcals també presten els serveis de direcció d’obra. I en els projectes la redacció dels quals no superi els 3.000 euros, les despeses es comparteixen a parts iguals (els ajuntaments en financen un 50% i el Consell, l’altre 50%); tot i que hi pot haver alguna excepció.
El Programa d’Assistència Tècnica està obert a tots els ajuntaments altempordanesos, però enguany només s’hi han presentat una vintena de sol·licituds. El conseller comarcal de la Comissió Informativa d’Organització i Cooperació responsable del tema, Jaume Arnall, explica que amb la conjuntura econòmica actual han notat que els demanaven menys ajuda perquè els ajuntaments impulsen menys projectes. “Generalment els municipis hem hagut de reduir les actuacions que fem. Per això hem notat una disminució”, diu Arnall. Tot i així, el nombre de sol·licituds supera les capacitats econòmiques anuals del Consell Comarcal, i per això alguns dels projectes que s’havien demanat s’hauran d’aplaçar fins al 2012. Segons Arnall, però, s’aniran redactant tots.

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li