El Còmic, quinze anys elevant l’humor

0
811

La nova edició torna a les dates de Setmana Santa amb una programació especial i amb espectacles recuperats


A dalt d’un globus. Així ha estat la presentació de la 15a edició del festival còmic de Figueres. Els organitzadors Agustí Custey i Xavier Valentí, acompanyats de l’alcaldessa de Figueres, Agnès Lladó, i del regidor de cultura, Alfons Martínez, han desvetllat la programació en un acte carregat de simbolisme. «Hem abandonat el plàtan i anem al globus. El globus per nosaltres és celebració. Enlairar-nos després de dos anys d’haver quedat molt amorrats, i és l’alegria de poder portar de nou a Figueres per Setmana Santa un festival d’humor», ha explicat el codirector del Còmic, Xavier Valentí.

EL CARTELL. La capital alt-empordanesa s’omplirà de riures del 14 al 17 d’abril, amb una programació que recupera tres dels espectacles més mítics de la seva història, amb un mim, una clown i un bufó: Zic Zag de Joseph Collard (15 d’abril), Joana d’Arc de la Gardi Hutter (16 d’abril) i The best of de Leo Basi (17 d’abril). Els tres espectacles es faran a La Cate i es poden gaudir amb un abonament de 30 €. Un altre dels plats forts és l’homenatge al circ tradicional, obra de Julien Cottereau, amb AaAhBibi (15 d’abril), una història muda que juga amb el públic.

AL CARRER. Com és habitual, una part important del Còmic es farà en espais oberts. Entre ells la Plaça Catalunya, amb tres actuacions gratuïtes. Divendres 15 d’abril, amb The one and the one, un espectacle amb números independents. Dissabte, la polonesa Pina Polar, amb Into the wild, desplegarà la seva gran tècnica de clown. I diumenge Benoît Charpe i el seu Les Zèles d’Obús, una proposta amb piruetes espectaculars des d’un monocicle i llit elàstic.

Julot Cousins farà divendres i dissabte un número acrobàtic a la Rambla damunt d’un pal oscil·lant de nou metres d’alçada. Aquest espai també acollirà A l’altra banda, Premi Max al millor espectacle de carrer de 2020, obra dels bascos Zanguango Teatro.

A més a més, hi haurà per primer cop un espectacle d’humor itinerant pels carrers de la ciutat, amb els Escarlata Zirkus: Com riu la ciutat, un passeig discret per Figueres per buscar-hi els seus aspectes més humorístics, amb Set Miralta i Jordi Aspa.

MICRO I KM 0. L’humor narrat estarà ben present en aquesta quinzena edició, amb propostes de casa nostra. El Teatre Jardí acollirà Sortint del búnquer (14 d’abril), on es planteja una trobada entre fans i seguidors del podcast El búnquer de Catalunya Ràdio i els seus protagonistes, en Jaïr Domínguez, en Peyu i la Neus Rossell, que respondran en directe les preguntes del públic.

El mateix espai serà on la imatge d’aquesta 15a edició del Còmic, la polifacètica Judit Martín, participarà en l’espectacle coral Humor de micro (16 d’abril), oferirà una sessió d’humor ràpid, directe i sense embuts, acompanyada del nou planter de l’humor català: Modgi, Raquel Hervás, Charlie Pee, Manel Vidal i Neus Rossell.

ELS VÍDEOS. Després de l’èxit de la primera edició, torna el concurs de vídeos i mems humorístics en català. Un equip d’experts influenciadors i els artistes i el públic del Festival Còmic de Figueres tornaran a premiar els millors vídeos i mems humorístics de la temporada. La participació està oberta a tothom que pengi algun vídeo o mem humorístic a lnstagram, TikTok o Twitter amb l’etiqueta #ConcursComic22, entre l’1 i el 14 d’abril.

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li