El COAC guardona una plaça de Vilafant i una casa de Cadaqués

0
933

El projecte de la plaça de Sant Cebrià a Vilafant, impulsat pel despatx d’arquitectes EMF + Dièdric (Martí Franch Batllori, Mariona Llenas Font i Mercè Pagès Garcia), ha guanyat la categoria Paisatges de la 24a edició dels Premis d’Arquitectura de les Comarques de Girona


El projecte de la plaça de Sant Cebrià a Vilafant, impulsat pel despatx d’arquitectes EMF + Dièdric (Martí Franch Batllori, Mariona Llenas Font i Mercè Pagès Garcia), ha guanyat la categoria Paisatges de la 24a edició dels Premis d’Arquitectura de les Comarques de Girona. El jurat li ha concedit aquesta distinció «pel traçat que integra totes les peces de l’entorn i que no esborra una anterior condició de “camp”, construint un espai versàtil per al bon ús ciutadà». I també destaca que «el paviment, amb la utilització d’un únic material, el rajol, s’adapta fàcilment a la topografia del lloc. I el sòl, sorprenentment, adquireix gruix en diversos punts, com una capa superposada amb una certa vocació escultòrica».

D’altra banda, el premi en la categoria Arquitectures és per a l’obra Bloc 6×6 a Girona, de bosch.capdeferro.arquitectura; però en aquesta categoria el jurat atorga una menció especial a tres habitatges unifamiliars, un dels quals és de Cadaqués. Es tracta de la Casa Cadaqués, dissenyada per Arquitectura – G (Jonathan Arnabat, Jordi Ayala-Bril, Aitor Fuentes i Igor Urdampilleta).

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li