El Club Judo Nakama Vilafant potencia el caire familiar de la mà d’Hugo Robles

0
974

Hugo Robles, un dels millors judokes de l’Alt Empordà dels últims anys, ha tornat a la comarca per posar en marxa un nou club, el Judo Nakama Vilafant. La nova entitat, que va començar l’activitat de forma oficial el passat 1 d’octubre, compta amb una trentena d’alumnes i té com a principal objectiu fomentar el caire familiar entre tots els participants.
“Nakama vol dir grup d’amics en japonès, i aquesta és la idea. Vull que tots els alumnes del club siguin com una família”, explica Robles, que afegeix que “aquest no és un esport individual, ja que sense els companys no pots entrenar. La meva idea, amb el temps, és fer pinya, que els nens i nenes facin activitats conjuntes fora de l’entrenament. En definitiva, vull fer quelcom més que judo”.
El nou club és obert a tothom que tingui ganes de practicar el judo, n’hagi fet amb anterioritat o no. “El més petit de tots els meus alumnes té 3 anys, i també en tinc de 28 i fins i tot una persona que n’ha fet 40. És un esport que no té edat, simplement s’ha d’enfocar l’entrenament d’una manera o d’una altra”, assenyala Hugo Robles, que obre la porta a tothom: “Que vinguin, ho provin i, si els agrada, poden continuar”.
La seu del Judo Nakama és a Vilafant, on l’Ajuntament els ha cedit la sala polivalent per a les classes. Robles reconeix que li agradaria disposar d’una seu pròpia “amb un tatami gran i, sobretot, amb unes instal·lacions adequades”, i lamenta que ara mateix no disposen de dutxes. “Això és un handicap per als adults, que han de marxar a casa suats. No és higiènic i, a més, ara arribarà l’hivern i hi ha perill de refredar-se”. Hugo Robles confia que el consistori solucioni aquest problema -“hi ha un projecte per posar les dutxes”-, però té clar que si no és així, “hauré de pensar en anar-me’n a un altre lloc”.
A banda de Vilafant, el Judo Nakama també ofereix classes al Mas Pau d’Avinyonet de Puigventós, on li han llogat una sala, i al Montessori de Figueres, com a activitat extraescolar. “Entre els tres llocs hi ha una trentena d’alumnes”, diu Robles.

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li