El club Els Senglanassos vol potenciar l’activitat amb un acord transfronterer

0
811

Potenciar les activitats i treballar de forma conjunta a banda i banda de la frontera són dos dels objectius que persegueix l’acord que el Club BTT Els Senglanassos de Maçanet de Cabrenys ha signat amb el Camí Calent Català de Ceret. Les dues entitats ja van començar a col·laborar el passat mes de novembre amb la coorganització de la darrera prova de la Copa Gironina i el Campionat dels Països Catalans de BTT, que va tenir lloc al Voló. “Hem establert un protocol amb ells i treballem per reforçar els vincles transfronterers, compartir organització i experiència”, explica Jep Corominas, membre del club Els Senglanassos, que destaca que la intenció és “treballar també amb el planter”.
Corominas assenyala que els dos clubs es complementen, ja que mentre els ceretans disposen d’una estructura forta i treballen amb encert la vessant social, des de Maçanet es potencien les competicions de nivell, com la prova de descens inclosa en el calendari UCI. “Tenen una escola de ciclisme que és bastant potent, fan sortides amb els nanos dos cops per setmana i, a nivell d’organització, porten a terme una cursa molt festiva i popular amb uns 400 participants. Nosaltres som un club més petit, però amb competicions de nivell”.
La col·laboració entre les dues entitats s’estén també a la Challenge Eurodistricte, en la qual treballen de forma conjunta amb altres clubs com l’Esport Ciclista Figueres, la Bisbal, Vilajuïga, Arles sur Tech i el CC El Voló. “Els Senglanassos és l’ideòleg i qui guia els altres sis clubs en aquest procés”, comenta Jep Corominas.
La segona edició de la Challenge ha constat de set proves (cinc de descens i dues de ral·li) i ha comptat amb la participació de prop d’un miler de ciclistes. Per al 2011 es mantenen les cinc curses de descens (Maçanet, Vilajuïga, Vallter 2000, els Angles i la Molina, que substitueix Formigueres), es passa de dues a cinc proves de ral·li (continuen Figueres i el Voló i s’hi afegeixen Arles sur Tech, Ceret i la Jonquera, aquesta pendent de confirmació), i s’hi incorpora l’enduro (amb curses a la Bisbal, Maçanet, Prades, Thuir i Ceret). “Aquesta és una disciplina que té molt d’èxit a França i que ara volem introduir a l’Estat espanyol”.
 

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li