El Clos del Pastor, nou espai Víctor Català

0
686

Fa uns dies es va completar el darrer tram de les obres de condicionament que ha de donar pas a la museïtzació i integració d’aquesta zona en la ruta de l’escriptora escalenca Caterina Albert


L’edifici del Clos del Pastor és gairebé a punt de convertir-se en un nou espai Víctor Català. Fa uns dies es va completar el darrer tram de les obres de condicionament que ha de donar pas a la museïtzació i integració d’aquesta zona en la ruta de l’escriptora escalenca Caterina Albert, coneguda com a Víctor Català.

Els treballs que s’han dut a terme en els darrers dos mesos han permès dotar l’edifici de la climatització necessària per tal de museïtzar-lo i conservar en les millors condicions part del fons personal de Víctor Català. A més, s’ha adequat un espai com a lavabo i un altre com a magatzem, a les sales que hi ha sota les escales del jardí. També s’han recuperat les peces de coronament malmeses del mur exterior.

Aquesta actuació ha suposat una inversió d’uns 50.000 euros, la meitat dels quals estan subvencionats pel Pla de Monuments de la Diputació de Girona. Aquest nou punt se suma als altres Espais Víctor Català, que són l’Alfolí de la Sal-Museu de l’Escala i l’ermita de Santa Reparada de Cinc Claus.

A l’edifici del Clos del Pastor està previst que s’hi puguin veure quadres fets per Caterina Albert, així com part dels llibres del seu fons. També hi haurà un audiovisual sobre la història de l’escriptora.

L’objectiu és que el Clos del Pastor sigui visitable dins el primer semestre de l’any vinent.

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li