El CE Alt Empordà fitxa l’onzè jugador del món sub-16 i lluitarà pel podi a l’estatal

0
1001

El Club d’Escacs Alt Empordà ha tancat el fitxatge de la jove promesa Benjamin Gledura, un hongarès de 15 anys que ocupa l’onzena posició en el rànquing mundial sub-16 i que té el títol de mestre internacional (MI) des de l’any passat. Nascut el 4 de juliol de 1999, Gledura serà el primer tauler del club en els campionats de Catalunya i d’Espanya sub-16 per equips, que es disputaran a l’octubre i al desembre, respectivament. La seva incorporació situarà el CE Alt Empordà com un dels candidats a les primeres posicions a les dues competicions.
El jugador hongarès formarà equip amb Oriol Serra, David Núñez i Josep Maria Salleras. “Amb el fort equip que tenim, el seu fitxatge ens permet intentar lluitar pel podi. Aquest és l’objectiu a llarg termini”, explica René Alonso, director tècnic del CE Alt Empordà. Gledura viurà a Hongria i s’incorporarà al club per participar al campionat de Catalunya per equips, previst per al mes d’octubre, i a l’estatal, que habitualment es disputa a Benidorm a principi de desembre.
Alonso no descarta que Benjamin Gledura participi en altres activitats del club, i assenyala la importància del fitxatge de l’hongarès per a les promeses del CE Alt Empordà. “Creiem que serà molt important que els nostres joves jugadors puguin compartir torneig amb ell. Al campionat de Catalunya d’edats hi aniran tots els jugadors del club i podran fer-se fotos amb ell, parlar-hi i analitzar partides. Això és molt important en la projecció d’un gran mestre. És un nen, però per la seva trajectòria té projecció de crac mundial”, comenta Alonso. El director tècnic destaca que l’anàlisi de les partides de Gledura posen de manifest que és un jugador amb un futur brillant: “Són partides llargues, mai ofereix taules ràpides i això demostra que és algú amb aspiracions i que vol arribar a ser campió del món.”

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li