El CAT de Vilajuïga serà la seu del Parc Natural del Cap de Creus

0
2395

Ajuntament i Generalitat tanquen un acord per retornar a ús públic un edifici en desús tot i la inversió del moment


 

La Junta Rectora del Parc Natural del Cap de Creus ha acordat el trasllat de la seu del parc del Palau de l’Abat del Monestir de Sant Pere de Rodes cap a Vilajuïga. Es tracta d’un dels vuit municipis que conformen aquest espai natural protegit. Està previst que la seu s’ubiqui a l’antic centre d’acolliment turístic (CAT) del municipi, un edifici gestionat per l’Ajuntament però que es troba en desús.

L’equipament està estratègicament situat en un punt idoni d’accés, no només al Parc Natural del Cap de Creus, sinó també al Paratge Natural d’Interès Nacional de l’Albera i al Parc Natural dels Aiguamolls de l’Empordà. És per aquest motiu que acollirà també un punt d’informació dels diferents espais naturals de la zona.

Gràcies a un acord entre l’Ajuntament de Vilajuïga i el Departament de Territori i Sostenibilitat, que es formalitzarà properament, retornarà a l’ús públic un equipament que va representar una important inversió de la Generalitat en aquest municipi, que ara es veurà afavorit per la presència de la seu del parc, del punt d’informació dels espais naturals de la zona, i d’un projecte pilot de bones pràctiques en la gestió de residus als espais naturals.

Des de la creació del Parc Natural del Cap de Creus, l’any 1998, la seva seu ha estat al Palau de l’Abat de Sant Pere de Rodes. Tot i el trasllat a Vilajuïga, -que es farà de manera progressiva des d’aquesta Setmana Santa- Sant Pere de Rodes es mantindrà com a punt d’informació del parc.

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li