El castell de Quermançó reobrirà al públic com a nou focus turístic

0
1852

El propietari en cedirà l’ús a les administracions públiques per reactivar el fort i, alhora, fomentar el turisme cultural


 

El propietari del castell de Quermançó, Josep Maria Martorell, en cedirà l’ús a les administracions públiques durant tot el temps que calgui perquè la fortificació medieval es pugui obrir a la població en general, i esdevenir un focus d’atracció de turisme cultural per Vilajuïga, i per tota la comarca. L’empresari alt-empordanès ho va comunicar a les autoritats durant una reunió que van mantenir la setmana passada. A part de Martorell i d’altres representants de la propietat, hi van assistir el delegat del Govern a Girona, Pere Vila; el president de la Diputació de Girona, Miquel Noguer; la presidenta del Consell Comarcal de l’Alt Empordà, Montse Mindan; l’alcaldessa de Vilajuïga, Joana Cobo, així com altres membres de la corporació.

Amb més de deu segles d’existència, el castell de Quermançó ha protagonitzat diversos episodis de la història del país i està declarat Bé Cultural d’Interès Nacional. Durant la reunió de la setmana passada, també es va posar sobre la taula el projecte per construir l’Orgue de la Tramuntana al capdamunt del castell, una idea que ja volia dur a terme Salvador Dalí als anys 50 del segle passat. La propietat ja disposa d’un projecte, elaborat pel prestigiós organista Albert Blancafort, i les dues parts presents a la trobada es van comprometre a iniciar diverses gestions per desencallar la iniciativa.

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li