El cartipàs del Consell Comarcal deixarà una estructura definida en 4 grans àrees

0
1567

La sessió plenària deixarà l’estructura de l’entitat dividida en grans àrees de serveis i cadascuna estarà sota la direcció d’un dels quatre vicepresidents


 

Avui, a les sis de la tarda se celebrarà un ple ordinari, on es definirà el proper cartipàs del Consell Comarcal de l’Alt Empordà per la legislatura 2019-2023. La sessió també servirà per fixar el règim de les sessions així com les dedicacions i les retribucions dels seus membres. La reunió també servirà per deixar definida la nova estructura del Consell, que passarà a gestionar-se a través de quatre grans àrees: Serveis al Territori, Serveis a les Persones, Serveis Interns i Serveis als Municipis.

La presidenta, Sònia Martínez, serà encarregada de gestionar Secretaria, Gerència, Transparència i Bon Govern. Sota la seva línia de comandament hi trobarem quatre vicepresidents. Cadascun estarà al capdavant d’una de les grans àrees de serveis. El primer vicepresident serà per a Josep Maria Cervera, i es convertirà en el principal gestor de l’àrea relacionada amb Serveis al Territori. El figuerenc Josep Maria Bernils serà nomenat segon vicepresident i dirigirà Serveis a les Persones. La tercera vicepresidència recaurà en Víctor Puga, que encapçalarà Serveis Interns. L’Àrea de Serveis als Municipis quedarà assignada al quart vicepresident, Alfons Vila.

Dins d’aquesta nova estructura reorganitzativa, s’han afegit cinc delegacions específiques: Sostenibilitat i Canvi Climàtic, Inclusió Social i Igualtat, Transparència i Bon Govern, relacions Transfrontereres i Memòria Històrica. La presidenta considera que aquestes noves delegacions «exemplifiquen algunes de les noves apostes de cara al nou mandat». Per la presidenta, Sònia Martínez, aquesta legislatura ha de servir per «reforçar la figura de la presidència dedicada a la representació institucional, amb la voluntat d’incrementar la implicació del Consell Comarcal en tots els àmbits de la vida comarcal». I afegeix: «Vull ser la interlocutora directa amb tots els ajuntaments i les entitats empordaneses. En la línia del que ja vaig dir en el discurs d’investidura, qualsevol problema que afecti la comarca afecta el Consell Comarcal, sigui o no sigui de la seva competència».

Dintre d’aquesta nova estructura, també quedaran definits quins consellers gestionaran les seccions que formen les quatre grans àrees de Servei. El primer vicepresident, Josep M. Cervera, portarà la secció de Medi Ambient i Gestió de Residus, Sostenibilitat i Canvi Climàtic i Protecció Civil. Josep M. Bernils serà el delegat de Cultura i Memòria Històrica, Relacions Transfrontereres i Comunicació. Víctor Puga estarà al capdavant de Recursos Humans, Serveis Econòmics, Noves Tecnologies i Habitatge. Alfons Vila, de Joventut i Esports. El conseller Àlex Hernández gestionarà les seccions de Benestar, Inclusió Social i Igualtat. Agustí Badosa portarà Turisme. L’alcaldessa d’Avinyonet, Júlia Gil, tindrà les delegacions d’Ensenyament i Normalització Lingüística. Joan Cano, Promoció Econòmica i Programa Leader. Carles Fortiana, alcalde de Llers, les seccions de Consum i Agència Comarcal d’Energia, i finalment Pere Moradell, Serveis Tècnics.

En la sessió plenària també està prevista la creació d’un coordinador de govern, encarregat de mantenir una línia d’actuació unificada entre totes les parts que formen el Consell. L’escollit serà Josep Maria Bernils. 

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li