El carrer Nou celebra Sant Baldiri

0
3046

La Cobla Osona va estrenar la sardana de Sant Baldiri que va compondre Jaume Cristau per commemorar aquesta festa històrica


Aquest cap de setmana el carrer nou de Figueres va celebrar el 318è aniversari de la Festa de Sant Baldiri. Al llarg dels dies 19, 20 i 21 de maig la ciutat va commemorar la festa amb un ampli ventall d’activitats. Una de les més divertides i aclamades va ser l’actuació de Còmics Teatre al Consell Comarcal de l’Alt Empordà. Espai on també es va fer la presentació de la festa.

La presidenta de l’Associació Amics de Sant Baldiri, Dolors Duch, explicava a HORA NOVA que la valoració d’aquesta edició “és molt positiva”, afegia que durant el cap de setmana molta gent va passejar-se pel centre de la ciutat.

ACTUACIÓ PER PRECAUCIÓ. D’altra banda, la presidenta d’Amics de Sant Baldiri explica que l’única incidència que hi va haver va ser a l’espai dels inflables i les atraccions per a mainada. Alguns dels firaires no van poder muntar les seves instal·lacions per falta de permisos. La Guàrdia Urbana va controlar les infraestructures abans que els firaires les muntessin al 4t tram del carrer Nou i alguns no tenien els certificats adients. Per aquesta raó, la zona va quedar “una mica pobra i buida” explica Dolors Duch.

Diumenge es va fer la tradicional cercavila dels tres pins amb el carro i el ruc des de l’església de la Immaculada fins a la plaça Ernest Vila. La cercavila es va fer després de la missa de Sant Baldiri. El mateix dia es va estrenar la sardana de Sant Baldiri que va compondre el mestre figuerenc Jaume Cristau .

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li